promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
UFO-t láttak Budán? A történetben van egy óriási csavar
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van egy oldal, ahol megnézhetjük az UFO-észleléseket.

Az utóbbi időben egyre többet foglalkoztak a legmagasabb hivatalos szinteken is az úgynevezett UFO-észlelésekkel, a NASA több videót is közölt az elmúlt időszakban, amelyekről elmondták, hogy pontosan nem tudják, hogy mik látható rajtuk. Későbbre pedig komoly eredményeket is ígértek a "földönkívüli" megjelenésekkel kapcsolatban.

Sőt, egyes kutatások és kimutatások már azt is bizonyítják, hogy a koronavírus-járvány alatt szívesebben fordítottuk a tekintetünket az ég felé, és megsokszorozódtak a bejelentések különös égi jelenségekről. Persze részben ez betudható annak is, hogy az embereknek több idejük lett otthon, hogy álfelvételeket is gyártsanak.

A legtöbb UFO-észlelés az Egyesült Államokban történik, méghozzá ott is számontartanak egy helyet, ahol több mint száz UFO-észlelés történik évente. 2019-ben a hivatalos statisztikák szerint 119 olyan bejelntés érkzett a hatóságokhoz erről a helyről, amelyben a lakosok megmagyarázhatatlan égi jelenségekről számoltak be. Ez a hely pedig nem más, mint Colorado, ahonnan a South Park szerzőpárosa is származik.

Coloradóban komoly iparág is épült az észlelésekre, itt van a világon a legtöbb UFO-les, amelyek kvázi úgy működnek, mint Magyarországon a kulcsosházak az erdőkben. A lesek környékén táborhelyeket is kiépítettek, így pedig igazi közösségi programot lehet szervezni annak a reményében, hogy bizony Coloradóban azon az estén éppen azon les környékén felbukkan valami megmagyarázhatatlan az égen.

Nem véletlen tehát, hogy a népszerű, felnőtteknek szánt mesében előszeretettel élnek a földönkívüliek megjelenésével.

És hogy milyen földönkívüli észlelések történtek még?

A HVG most egy olyan honlapról számolt be, amelyen szisztematikusan megnézhetjük, hogy hol, ki és mit látott. A honlap az Egyesült Államok területén történt UFO-észleléseket gyűjtötte össze, és különböző szempontok alapján szürhetjük is az adatokat.

Ha nem olvastuk el jól a honlap leírását (hogy kizárólag amerikai esetekkel foglalkozik), akkor azonnal belevethetjük magunkat, hogy magyar eseteket is keressünk, akár Budapestet is beírhatjuk rögtön, és akkor rögtön ki is dobja nekünk, hogy az amerikai Buda településen, amely Texasban található, például nyolc esetet is regisztráltak.

Amerikában amúyg rengeteg magyar településnév is található, korábbi cikkünkben részletesen is beszámoltunk ezekről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás