Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kézi-eb: a svédek ellen nem jött a bravúr, a portugálokat verni kell!

Kézi-eb: a svédek ellen nem jött a bravúr, a portugálokat verni kell!

Sport & Szabadidő

Kézi-eb: a svédek ellen nem jött a bravúr, a portugálokat verni kell!

Sport & Szabadidő

TK 22:22

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-18-ra kikapott Svédország csapatától az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, kedden Malmőben, ennek ellenére továbbra is versenyben van az elődöntőbe kerülésért és az olimpiai selejtezőtornára jutásért.

Az előző kontinenstornán ezüstérmes svédek annak tudatában léptek pályára, hogy már biztosan nem juthatnak az elődöntőbe, és a csoport harmadik helyének megszerzésére is csak matematikai esélyük volt.

Az első tíz percben Mikler Roland öt bravúros védést is bemutatott, erre alapozva a magyarok kezdték jobban a meccset (4-2). A támadójáték akadozott, mert a szélsőkhöz egyáltalán nem jutott el a labda, az ellenfél pedig szigorúan őrizte a belső posztokon játszókat, így tíz percig nem született magyar gól.

A védekezés remekül működött, és bár a játékvezetők tevékenységén érezhető volt, melyik csapat játszik hazai pályán, a svédek csak a 23. percben tudták először átvenni a vezetést, a szünetben pedig 10-9 volt az állás a javukra.

A második félidőben némileg hatékonyabban támadtak a magyarok, távoli átlövéseikkel tartották a lépést ellenfelükkel, ám a 48. perc után, 18-18-as állást követően egyetlen gólt sem tudtak szerezni. Ezt kihasználva a skandinávok elléptek és végül magabiztosan győztek.

A svédek legeredményesebb játékosa Lucas Pellas volt öt góllal. A Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson négyszer volt eredményes.

A magyar kapuban Mikler Roland 38 lövésből 14-et védett ki.

A két csapat 42. alkalommal találkozott egymással 17 magyar siker és négy döntetlen mellett ez volt a 22. svéd győzelem.

Szerdán 16 órakor Portugáliával játszik magyar válogatott:

  • ha nyer a csapat, akkor biztosan megvan az olimpiai selejtezőtorna, és ha Norvégia megveri Szlovéniát, akkor Magyarország bejut az Európa-bajnokság elődöntőjébe.
  • ha döntetlent játszik a csapat, akkor megvan az olimpiai selejtezőtorna, de biztosan nem jut be az Európa-bajnokság elődöntőjébe.
  • ha kikap a csapat, akkor szerencsétlen esetben akár a csoport 5. helyére zuhanhat vissza.

Borítókép: a magyar válogatott játékosai a Svédország elleni mérkőzés után. Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand.

Eredmény, középdöntő, 3. forduló, II. csoport:
Svédország–Magyarország 24-18 (10-9)

Malmö, v.: Horácek, Novotny
lövések/gólok: 48/24, illetve 40/18
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 1/1
kiállítások: 0, illetve 6 perc

Magyarország: Mikler – Hornyák, Máthé 3, Bánhidi 3, Sipos, Szita 4, Győri 2, cserék: Bóka 1, Fekete 1, Balogh Zs. 2, Nagy B. 1, Ligetvári 1, Rosta, szövetségi kapitány: Gulyás István

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria