Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Adidas a sztereotípiák ellen harcol új reklámjával – mutatjuk

Az Adidas a sztereotípiák ellen harcol új reklámjával – mutatjuk

Sport & Szabadidő

Az Adidas a sztereotípiák ellen harcol új reklámjával – mutatjuk

Sport & Szabadidő

HZS 07:37

Új, minden eddiginél szélesebb méretválasztékban elérhető női kollekcióval jött ki az Adidas. Ehhez pedig reklám is készült, olyan, amely próbálja ledönteni a sztereotípiákat.

Az az áltanos képzet a női sportolókkal szemben, hogy legtöbbjük ugyanúgy néz ki. Magas, vékony. Nos, ebben az egyébként téves sztereotípiának társadalmi beágyazásában nagy szerepe van azon hölgy influencereknek, akik tökéletesre sminkelt arccal pózolnak valamelyik edzőteremben. A valóság ezzel szemben azoban jóval színesebb. Erre próbál rámutatni legújabb reklámjában az Adidas – vette észre a Kreatív.

A német sportszergyártó cég olyan új női kollekciót készített, amely minden eddigiél több méretet foglal magába. A 2XS-től egészen a 4X-ig. Az új, nagyon széles választékkal rendelkező kollekcióhoz készült kisfilmben pedig mindenféle alkatú hölgyet mutatnak be, ezzel is megpróbálva ledönteni a sztereotípiákat. Az egyperces reklámban szerepet kap síelő, maratonfutó, aktivista és paralimpikon is.

„Manapság a hölgyek újrahatározzák azt, hogy mit is jelent számukra a sport: a tánctól kezdve, a jógán át a jégkorcsolyáig. A mozgás felszabadít és örömmel tölt, egyúttal a sport kihat a testedre és az agyadra. Ez a kollekció ezeknek a nőknek készült. Szeretnénk, ha minél több nő átélhetné a sportolás örömét”

– fogalmazott Aimee Arana az Adidas Global Training Business Unitjának vezetője.

Borítókép: youtube.com