promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leomlott a világ egyik leghíresebb természeti látnivalója - Leonardo DiCaprio 12 milliárd forintot adományozott a helyreállítására
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Leonardo DiCaprio 12 milliárd forintnyi pénzt fordít a Galápagos-szigetek megmentésére, miután összeomlott a sziget világhírű sziklaképződménye, a Darwin-boltív.

Természetes erózió miatt még márciusban összeomlott a Galápagos-szigetek híres sziklaképződménye, a Darwin-boltív – jelentették be az ecuadori környezetvédelmi minisztérium közösségi oldalán. 

Ecuadortól 906 kilométerre nyugatra fekvő Galápagos-szigetek az UNESCO világörökségének része, amely világszerte híres egyedülálló növény- és állatvilágáról. A világ minden tájáról érkeznek turisták azért, hogy megcsodálják a szigetek biológiai sokféleségét - írja a Híradó.hu.

A Guardian nemrégiben beszámolt arról, hogy az egyik leghíresebb hollywoodi szinész, Leonardo DiCaprio 43 millió dollárt, azaz kábé 12 milliárd forintnyi összeget szentel a Galápagos-szigetek természeti helyreállítására.

A Galápagos-szigetek mellett a projekt kiterjedne a többi Latin-Amerikához tartozó, csendes-óceáni szigetcsoportra is. Az összegből finanszíroznák többek közt a Floreano-sziget helyreállítását, ami 54 veszélyeztetett fajnak ad otthont. Tizenhárom, helyben már kihalt állatfajt is visszatelepítenének ide, köztük a Floreana-szigeti csúfolórigót, az első rigót, amit Charles Darwin ismertetett. 

DiCaprio az egyik legelkötelezettebb környezetvédő Hollywoodban, eddig már több mint 100 millió dollárt fordított ilyen ügyekre. 

[[cikk3]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás