promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Killers of the Flower Moon: könnyen lehet, hogy ez lesz 2022 egyik legjobb filmje
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Martin Scorsese végre elkezdte forgatni új filmjét Robert De Niro és Leonardo DiCaprio szereplésével. A 78 éves rendező hétfőn, Oklahomában lőtte a Killers of the Flower Moon első képkockáit. 

Killers of the Flower Moon David Grann legjobban fogyó, igaz történeten alapuló bestseller könyvének lesz az filmadaptációja, amely az 1920-as években játszódik, és az FBI nyomozását követi végig a földjükön váratlanul olajat találó Osage indián törzset sújtó gyilkosságok felgöngyölítésében.

Már korábban is felröppentek hírek arról, hogy Martin Scorsese és DiCaprio is részt vesz a projektben, hivatalosan azonban csak tavaly ősszel jelentették be az együttműködést.

DiCaprio, aki korábban ötször dolgozott a híres rendezővel, eredetileg Tom White-ot, az FBI egyik ügynökét alakította volna, aki annak idején részt vett az Osage indián törzset sújtó gyilkosságok sorának vizsgálatában. A legújabb fejlemények szerint azonban Di Caprio játssza majd Ernest Burkhartot, Mollie Burkhartnak – egy teljesvérű Osage nőnek – a férjét. 

A történet szerint Mollie nővérének sokkoló halála volt az első nagy gyilkosság, amely kirobbantotta az ügyet. 

Ahogy azt már tudni lehet, a filmben De Niro is szerepelni fog – a legutolsó információk szerint a színész William Hale-t, a család jóbarátját, egy helyi fehér üzletembert fog alakítani, aki a környék egyik legbefolyásosabb emberének számított, ezért „Osage Hills Királyának” is nevezték.

Történelmi pontosság

Amellett, hogy az indián népcsoport segítséget nyújtott a film készítőinek Oklahoma az állam számos helyszínének felderítésében, a törzsi vezetők művelődéstörténészeknek, helyi kézműveseknek és a polgároknak is bemutatták a filmkészítőket annak érdekében, hogy a film őszintén és hitelesen ábrázolhassa a történteket. 

Martin Scorsese Oscar-díjas olasz-amerikai filmrendező köszönetet mondott az Osage népcsoportból származó kulturális tanácsadóinak, akik segítettek előkészíteni a forgatást, amely várhatóan egész nyáron folytatódik.

Nagy jelentőségű projekt

Bár a világjárvány miatt a gyártás egy évet csúszott, az érdeklődés vitathatatlanul továbbra is nagy a produkció iránt, amely nemcsak hollywoodi A-listás színészek mellett köztiszteletben álló őslakos színészeket is szerződtetett a produkcióra. 

A nagy jelentőségű projekt egyesíti Scorsese-t az Oscar-díjas művészekkel, többek között Robert De Niróval és Leonardo DiCaprióval, akik – bár Scorsese gyakori munkatársai –,  még soha nem szerepeltek együtt a rendező egyik játékfilmjében sem.

A film a tervek szerint 2022-ben kerül a mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás