promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Csengetett, Mylord? szereplői új sorozatot forgattak
Borítókép:  davidcroft.co.uk
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem lett olyan nagy siker, mint az előd, de egy magyar szinkront megérdemelne.

Két évvel a Csengetett, Mylord? befejezése után a kultikus sorozat fontosabb szereplői új sorozatot forgattak. Az 1995 és 1997 között készült széria az Oh, Doktor Beeching! címet kapta, és a magyar verziója eddig sajnos nem készült el.

A sitcom egyik szerzője ismét David Croft volt, aki ezúttal nem Jimmy Perry, hanem Richard Spendlove oldalán szórta a poénokat. A pilot rész 1995 augusztusában került képernyőre Angliában, és a kedvező fogadtatás eredményeként egészen 1997 szeptemberéig futott a sorozat.

A történet ezúttal nem egy arisztokrata család házában, hanem egy képzeletbeli vasúti szárnyvonalon, Hatley településen játszódik. A sztori valós alapja, hogy az 1960-as években ésszerűsíteni kívánták az angol vasúthálózatot, és ennek kidolgozását Richard Beechingre, a nemzeti vasúttársaság akkori elnökére bízták.

A filmbéli konfliktus kiindulópontja természetesen az, hogy Hatley állomáskája is végveszélybe kerül, és meg kellene valahogy menteni a bezárástól. Az Oh, Doktor Beeching! 1963-ban játszódik, ami furcsa lehet a Csengetett, Mylord? karaktereihez szokott magyar rajongói szemeknek.

De nézzük a szereplőket! A komornyik, Stokes (Paul Shane) ezúttal ideiglenesen megbízott állomásfőnököt alakít, aki mélységesen szerelmes a feleségébe. A restit üzemeltető asszonyt Julia Deakin játszotta, aki a Mylordban ugyan nem szerepelt, de a briteknek kedves Coronation Street szappanoperában sok-sok évet lehúzott.

Mindenki nagy kedvence, Ivy (Su Pollard) ezúttal egy Ethel nevű jegypénztárost játszik (érdekes, hogy szobalányként gyakran így szólította Lady Lavender is), aki állandóan férfiakra vadászik. Pedig egyszer már megjárta, Wilfred nevű fia ugyanis egy hajdan ott járt amerikai katonától született. A főcímdalt szintén Su Pollard énekli.

Hamarosan megjelenik a színen az újonnan kinevezett állomásfőnök is, és a karót nyelt, választékosan beszélő alakot ki is alakíthatná más, mint James Twelvetrees (vagyis Jeffrey Holland).

A sorozatban szerepel Mabel is (Barbara New), aki ezúttal elhagyta a slampos megjelenést, és az új állomásfőnök háziasszonyaként tűnik fel alkalmanként a színen. Hála az égnek, felbukkan Henry is (Perry Benson), aki ezúttal egy tapasztalatlan kazánfűtő szerepébe bújt. A mellette lévő öreg mozdonyvezetőt Ivor Roberts alakítja, aki Mr. Barnesként nagy gumiipari szakértőnek számított Meldrumék gyárában.

Alkalmilag elénk toppan Felix Bowness, aki a Mylordban fűszeresként került gyakran megalázó helyzetbe, míg a fotóst James Pertwee játssza, aki nem más, mint a Wilson kapitányt alakító Bill Pertwee fia. Sir Ralph komornyikja, Selfridge (Hugh Lloyd) sofőrként jelenik meg néha a képernyőn.

Fotók: davidcroft.co.uk

Érdekes, hogy a sorozat végén nem derül ki, bezárják-e az állomást, mégpedig azért, mert az alkotók terveztek egy harmadik szériát is.

Ezt azonban elkaszálták a nem megfelelő nézettségi adatok miatt.

A kvázi bukásért sokan a BBC-t okolták, amely akkoriban valóban gyakran váltogatta az epizódok műsorra tűzési idejét, így a nézőknek észnél kellett lenniük, ha követni akarták a történetet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás