promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyinnak eddig tartott a türelme, mindent eldöntő csapásra számíthatnak az ukránok?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő mértékű mozgósítás és különleges harckocsik dönthetik el heteken belül az orosz-ukrán háborút.

Egészen hihetetlen, de lassan elérkezünk az orosz-ukrán háború első évfordulójához. Eddig rengeteg áldozattal járt a Putyin, illetve az orosz vezetőség által különleges hadműveletnek nevezett háború, aminek nemcsak Magyarország, de egész Európa érzi a negatív hatásait – és hiába reménykednek sokan a mihamarabbi békekötésben, sajnos mindkét fél más feltételekkel tenné le a fegyvert.

Ukrajna rengeteg támogatást kap a különböző nemzetektől, hiszen még az Egyesült Államokból is érkeztek komoly fegyverek, amikkel elvileg párszor már borsot is törtek az oroszok orra alá. Putyinék persze nem reszketnek félelmükben, sőt, szinte mindig találnak valamit, amivel képesek emelni a tétet – nemrég például nagyon modern, vezető nélküli, távolról vezérelhető harckocsik bevetéséről beszéltek, amik nagyban befolyásolhatják a háború végkimenetelét.

„Akik arra számítanak, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren, úgy tűnik, nem értik, hogy egy modern háború Oroszországgal nagyon más lesz számukra”

mondta Vlagyimir Putyin, aki ezzel nem kis aggodalmat keltett világszerte.

Az orosz elnök egyre határozottabb, és mondhatni agresszívebb, burkoltan fenyegetőbb kommunikációja alapján lassan tényleg kezd elfogyni a türelme, így nem csoda, hogy már az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznikov is elég borúsan látja a dolgokat. Elmondása szerint Putyinék elképesztő mozgósításban vannak, és még 300 ezer embernél is többet fognak toborozni, illetve bevetni, ráadásul durva offenzíva kezdődhet az oroszok részéről a háború első évfordulóján – az új harckocsik és a rengeteg katona pedig valóban nagy erőnek számít, így ezek alapján bőven van miért aggódniuk az ukránoknak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás