promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez történne, ha Putyin ellen sikeres lenne egy merénylet
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan játszottak már el a gondolattal, hogy mi lenne, ha Putyin meghalna.

Egyre többet foglalkoznak azzal a dologgal, hogy mi történne, ha Vlagyimir Putyin egyszer csak kikerülne a képből. Vajon ez valóban véget vetne az orosz-ukrán háborúnak? Annyi biztos, hogy sem Oroszország elnöke, sem Zelenszkij nem akar jelenleg tárgyalóasztalhoz ülni. Most mind a ketten úgy látják, hogy az idő nekik segédkezik.

Abbasz Galljamov Putyin egykori beszédírója azt sem tartja kizártnak, hogy ha az orosz nép elveszíti a türelmét, akkor felmerülne a puccs kérdése. Az orosz elnök egykori bizalmasa még azt is kinézi Putyinból, hogy törli a 2024 márciusában esedékes elnökválasztást.

Pletykák szerint Putyin ellen már több merényletet is megpróbálhattak elkövetni, amik mind sikertelenek voltak. Tény, hogy a háború miatt az orosz elnököt jobban védik, mint valaha, és nem is megy olyan helyekre, ahol könnyű célponttá válhat.

Azt is híresztelték Oroszország elnökéről, hogy végső stádiumú rákbeteg, és hamarosan meghal. Ezt az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kijrilo Budanov nagyon szereti hangoztatni, de bizonyítékkal még sosem szolgált.

Budanov szerint, ha Putyin meghalna, akkor egészen biztosan valamilyen orosz „cimbora” venné át a hatalmat. Köztük lehet Szergej Kirijenko, Putyin belpolitikai cárja, Nyikolaj Patrusev, az FSZB korábbi vezetője, de akár Jevgenyij Prigozsin Wagner főnök is.

Zelenszkij a témával kapcsolatban jóval pozitívabb: a The Kyiv Independet idézte anno a szavait, hogy az ukrán elnök úgy gondolja, ha Putyin meghal, akkor véget érne ez a rémálom, és vele együtt a háború. Ez saját elmondása szerint az autoriter rendszer miatt lenne, mivel leállnának még az intézmények is.

Az alkotmány szerint Putyin halálát követően ideiglenesen a miniszterelnök, Mihail Vlagyimirovics Misusztyin lépne a helyébe, ám három hónapon belül egy választást kellene kiírni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás