promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez okozhatja Putyin végzetét, de közben Novák Katalin is üzent az orosz elnöknek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin továbbra is biztos abban, hogy addig húzhatja az időt, amíg csak akarja.

Szinte az egész világ figyelemmel kíséri Oroszország és Ukrajna háborúját, de Európa szeretné csak igazán, hogy ez mihamarabb véget érjen. Jelenleg persze nem látni az alagút végét, mert mind a két ország azt hiszi, hogy az idő nekik kedvez. Ezért sincs rá esély, hogy a közeljövőben létrejöjjön egy béketárgyalás Putyin és Zelenszkij között.

A friss hírekben olvasni lehetett róla, hogy Ukrajna modern vadászgépeket és tankokat is kért a nyugattól. Joe Biden és Amerika sok mindenben segíti az ukránokat, de azért arra már nemet mondott az elnök, hogy az USA F-16-osokat adjon.

A szakértők szerint ez azért is ütközik akadályba, mivel a pilóták képzése, a gépek tárolása és alkatrész-ellátása kifejezetten komplikált lenne.

Közben az orosz haderő és a Wagner-csoport intenzíven nyomul előre Bahmut térségében. Állítólag Vlagyimir Putyin be van arra rendezkedve, hogy évekig elhúzódjon a háború, és a nyugati országokkal való konfliktus.

Az oroszok elvileg nem állnak le, legalábbis addig nem, amíg valahogy tűzszünetre, vagyis gyakorlatilag megadásra kényszerítsék az ukránokat. De vajon az orosz népnek meddig van türelme?

Abbasz Galljamov Putyin egykori beszédírója volt, és merész kijelentéseket tett a CNN-nek.

„A csőd szélén van az orosz gazdaság, ahogyan a háború is kezd elveszni. Sok a halott orosz részről, az ország pedig egyre nagyobb nehézségekkel kell megküzdjön, és felelőst fognak keresni. Sokan fogják azt mondani, ez azért van, mert Oroszországot egy vén diktátor, egy vén zsarnok irányítja. Ezután még egy puccsot is el tudok képzelni”

- mondta bátran Galljamov a lapnak.

Vajon tényleg az elégedetlenkedők okozhatják a vezető végzetét? Az orosz elnök egykori bizalmasa még azt is kinézi Putyinból, hogy az törli a 2024 márciusában esedékes elnökválasztást.

Novák Katalin közben Rómában járt Sergio Mattarella olasz államfő meghívására. Itt azt mondta, hogy Európának ki kell jelentenie, „Ne tovább! Putyin átlépte a Rubicont”. 

Magyarország köztársasági elnök szerint hazánk dolgozik azon, hogy ne függjön annyira az oroszoktól, de a kapcsolatot végérvényesen nem akarja megszakítani az országgal. Novák Katalin hozzátette, hazánk nem is kér a szovjet mentalitásból.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás