promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leslie Nielsen 34 évvel ezelőtt megmentette II. Erzsébet életét minden idők legviccesebb filmjében
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pontosan 34 éve mutatták be a zseniális Csupasz pisztoly című filmet, amivel Leslie Nielsen örökre legendává vált.

Nem biztos, hogy mindenki emlékszik az 1988. december 2-án bemutatott Csupasz pisztoly című filmre, de az biztos, hogy akiknek még megvan fejben ez a klasszikus komédia, azok rögtön elmosolyodnak már a cím hallatán is, ugyanis ennél idiótább és zseniálisabb vígjátékot azóta se készítettek – nem csoda, hogy egyesek konkrétan minden idők legviccesebb alkotásának nevezik.

A Csupasz pisztolyban Leslie Nielsen alakítja Frank Drebin rendőrt, akinek az egyik kollégáját meg akarták ölni, ezért ő elhatározza, hogy felkutatja a tetteseket. Közben pedig jóval komolyabb ügybe keveredik, mint gondolta, ugyanis rájön, hogy meg akarják ölni II. Erzsébet királynőt, de persze ezt nem hagyhatja – és a lehető legfurcsább eszközöket bevetve próbál igazságot szolgáltatni.

A zsarufilmek fantasztikus paródiája a David Zucker által rendezett Csupasz pisztoly, amiben Leslie Nielsen egyszerűen kifogástalan alakítást nyújt. Akkora baromságok vannak benne, hogy az valami hihetetlen, és szinte minden egyes percre jut egy elképesztő poén – ráadásul még Elvis Presley egykori felesége, Priscilla Presley is szerepel benne.

Itt lehet megnézni a Csupasz pisztoly egyik legmaradandóbb jelenetét, amiben Frank Drebin elég kellemetlen helyzetbe keveredik II. Erzsébet királynővel:

Aki nem látta még a 34 éve bemutatott Csupasz pisztolyt, az mindenképp nézze meg, ugyanis tényleg egy igazi klasszikusról van szó, ami mai fejjel is legalább annyira humoros, mint annak idején – már Leslie Nielsen mókás arckifejezései miatt is megéri adni neki egy esélyt, de az alábbi galéria is meghozhatja hozzá az ember kedvét:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás