promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Csupasz pisztoly minden idők legviccesebb filmje?
Borítókép:  Csupasz pisztoly / empireonline.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevés olyan alkotás van, aminek a humora évtizedekkel később is olyan hatásos marad, mint mikor bemutatták a moziban. A Leslie Nielsen főszereplésével készült Csupasz pisztoly viszont ilyen, és ez annak köszönhető, hogy a készítők nem féltek annyira bugyuták lenni, hogy az már zseniális.

Jim Abrahams, Jerry Zucker és David Zucker triója már bizonyított, hiszen az Airplane! című, szintén alapnak számító komédiát is ők csinálták, de a Top Secret! is hozzájuk fűződik. 1988-ban fogták magukat, és csináltak egy mozifilmet a régi sorozatukból, ráadásul azzal a céllal, hogy ismét egy kis idióta humort vigyenek a nézők életébe.

Leslie Nielsen alakítja a Csupasz pisztoly című alkotásban Frank Drebint, a megállíthatatlan zsarut, akinek szinte lehetetlen ellenállni, főleg azért, mert a nevetségesen elbaltázott helyzetekből folyton sikert tud kovácsolni.

És természetesen ki más tudná megmenteni II. Erzsébet angol királynőt, ha nem az ügyetlen főhősünk, akinek ráadásul még a gyönyörű Priscilla Presley fejét is sikerül elcsavarnia pár jól irányzott mondattal?


Kép: Csupasz pisztoly / Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP

Már alapjában véve is tiszteletre méltó, hogy erre építenek egy művet, de talán pontosan emiatt van az, hogy minden nevetségesnek hat, de a lehető legjobb módon. A készítők nem félnek teljesen agyatlan mélységekig lemenni, és ebben tökéletes partner Leslie Nielsen, aki helyenként olyan komoly arccal tud reagálni a hülyeségekre, hogy az valami elképesztő.

Az alkotás humora tényleg annyira agyzsibbasztó, hogy a meglepetés, illetve a kreativitás mellett egyenesen zseniálisnak hat, és szerencsére végig kitart ez a figyelemfelkeltő poéndömping.

Pontosan tudták, hogy néha a túlzás érzése után is húzniuk kell pár jelenetet, hogy olyan élményt adjanak, amit addig egyetlen vígjáték sem tudott produkálni, hiszen mesterien egyensúlyoznak az izgalmas történések és a komolyanvehetetlenség között.


Kép: Csupasz pisztoly / Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP

Nem véletlen, hogy ez a film minden idők egyik – ha nem a – legviccesebb vígjátéka, mivel mindent kézben tartanak benne, és tökéletes a megvalósítás. Nincs olyan poén, ami ne ütne, és akárhányszor nézzük meg, biztos, hogy újra találni fogunk benne valami vicceset, amit eddig sosem vettünk észre.

A Csupasz pisztoly egy hihetetlenül jó film, ami kortól, nemtől függetlenül szórakoztat mindenkit még így több mint három évtized után is, és ez nem csupán a szuper szövegekkel telerakott forgatókönyvnek köszönhető, de a legendás Leslie Nielsennek is, aki erre a szerepre született.

Mindenképp érdemes megnézni, aztán évente újra elővenni, mert ez egy igazi klasszikus, aminek ott a helye a legnagyobbak között. Most szerencsére az HBO GO kínálatában megtalálható mind a három rész, így felkészülhetünk az igazi kikapcsolódásra.

Itt van egy kis kedvcsináló a műhöz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás