promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási leleplezés: minden magyar embernek van ilyen otthon, a legtöbben viszont nem tudják, hogy mire való
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy minden nap érinted is. Jöhet egy kis tanulás?

Egy apróság titka, amely minden magyarnak van otthon, a legtöbbször pedig minden magyaron is található.

Elképesztően sok olyan dolog vesz minket körül, amelyekről igazából nem is tudjuk, hogy mire valók, és megeshet az is, hogy igazából egy-egy használati eszközünk nagyon apró kis dolgairól van szó. Amelyek persze praktikusak lehetnek, csakhogy a mindennapokban elsiklunk felettük. Ilyen például a fakanál végén kandikáló picinyke lyuk, de többek között ebbe a kategóriába tartozik a farmernadrágjainkon lévő kicsinyke zseb is, ahova gyakran belecsúsztatunk valamit, általában véletlenül, majd lehet, hogy hosszú ideig nem is találjuk, hogy mit tettünk oda.

És milliószor megkérdezzük magunktól, hogy ezt mégis ki, de legfőképp: mégis miért applikálta bele a viseletbe?

A választ a történelemben kell keresni, mivel a jobb elülső piciny zseb még odáig vezethető vissza, amikor bizony a mozivásznok hősei szelték a nagy végtelenséget, vagyis a cowboyok. Annak a kis zsebnek amúgy neve is van, és ha eláruljuk, már rögtön tudjátok, hogy mi a pontos funkciója. A zsebet órazsebnek nevezik, hasznos funkciója pedig az, hogy a cowboyok csúsztatták bele ide a láncon függő óráikat. A kis zseb tehát védőfunkciót látott el a hétköznapokban, védte a szerkezeteket attól, hogy lovaglás, vagy éppen a mindennapi rutin közben megsérüljenek.

Ki találta fel?

A Levi's. A találmánya pedig a mai napig megvan, de manapság már nem órákat tárolunk benne, hanem mindenféle kis apróságot.

Íme a Levi's első farmernadrágja a 19. századból, amely már tartalmazta ezt az újítást:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás