promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Demi Moore sztriptízétől és meztelen melleitől még mindig elakad a lélegzetünk – fotók
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A film tönkretette a színésznő karrierjét, de a férfiak szerint megérte az áldozat.

Az 1996-os Sztriptíz (Striptease) című fekete komédiát a nézők Demi Moore egyik legemlékezetesebb filmjének tartják. A pucér jelenetekben is bővelkedő moziról a legtöbb kritikus viszont úgy gondolja, hogy ez tette tönkre az akkor 34 éves színésznő karrierjét.

Demi – aki idén tölti a 60-at – akkor már túl volt a Ghost sikerén, és egyöntetű vélemény volt, hogy sorozatban követik majd egymást a nagy durranások a pályáján. De a Sztriptíz főszerepének elvállalásával bakot lőtt, mert onnantól beskatulyázták, és a legtöbb filmben biodíszletként számítottak rá a csodás teste miatt.

Fotók: Profimedia

Az 1996-os fekete komédia kétségkívül nagy kasszasikernek számított, hiszen 40 millió dollárból forgatták, és 113 milliót termelt a jegyeladásokból. A színésznő akkor páratlanul magas gázsiban részesült, 12,5 millió dollárt tehetett zsebre – és onnantól kezdve valószínűleg minden filmkészítő attól tartott, hogy képtelen lesz őt megfizetni.

„A Sztriptízért kapott fizetésem büntetéssé vált, ahelyett hogy ünnepeltek volna”

– ismerte el pár éve Demi is a Variety magazinnak adott interjújában. Ráadásul a film ugyan közönségsiker lett a meztelenkedő szépség miatt, de a kritikusoknál csúnyán elhasalt, ezt pedig minden producer megjegyezte magának.

Egyetlen előnye mégiscsak volt a csúcsgázsinak, onnantól kezdve ugyanis a hollywoodi színésznőket már nem lehetett aprópénzzel kifizetni. Ha úgy tetszik, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan és Sharon Stone mind Demi Moore „önfeláldozásának” köszönhetik a későbbi magas fizetéseiket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás