promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fájdalmak gyötrik a Keresztanyu főszereplőjét, Molnár Piroskát
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Molnár Piroska szinte már lépni sem tud a fájdalomtól, mégsem akar leállni a munkával.

Október 1-jén tölti be 76. életévét Molnár Piroska, akinek nevéhez számtalan szerep fűződik, például Zsófia főhercegnő (Elisabeth) vagy Bors néni karaktere, de ő alakította Sipeki Elvirát is a Munkaügyek című sorozatban. Jelenleg az RTL Klub sikersorozatának, a Keresztanyu főszerepét, Róza mamát játssza, és bár nem akarja abbahagyni a munkát, fizikailag egyre inkább korlátozott.

A Nemzet Színésze ugyanis már lassan lépni sem tud a fájdalomtól, nagyon nehezen tud mozogni. Molnár Piroska azonban nem az az otthon ülő típus, ráadásul nemcsak a sorozatban dolgozik éppen, három színház hat darabjában összesen tizenhat előadása lesz a következő hetekben, ő mégsem akarja elengedni a színházat és a színjátszást. A Keresztanyu stábja ezért mindent megtesz azért, hogy segítsék őt, és ha kell, a jeleneteit is átírják.

„Mivel ő a történet szerint a csempészhálózat feje, még hiteles is, hogy egy asztal mögött ülve osztja az utasításokat, így a jelenetei eleve statikusak, ezeket kifejezetten így írták meg neki. Ha mégis fel kell állnia, Róza mama karakterének is van botja. (...) Tömbösítik a jeleneteit, illetve van egy állandó segítője, aki figyel arra, mikor kell adni neki a botját vagy kér-e valamit a büféből, és természetesen egészen a helyszínig autóval hozzák-viszik”

- fogalmazott a sorozat egyik stábtagja.

Hámori Barbara, a sorozat showrunnere szerint Molnár Piroska egy hatalmas munkabírással rendelkező színésznő, őt nem állítja meg még a fizikai fáradtság sem.

„Sosem panaszkodott a forgatásokon, sőt, a COVID-járvány lecsengése után ő maga kérte, hogy újra csatlakozhasson a többiekhez az öltözőben és az ebédlőben. Természetesen odafigyelünk rá, hiszen tudjuk, hogy egy-egy hosszú forgatási nap megerőltető számra. Ezért például mindig tanszfer viszi ahhoz a díszletházhoz ahol éppen forgatnia kell. A jelenetei többségében ülnie kell, és ha kér egy pohár vizet vagy kávét, azonnal ugrik a stáb, de még a fiatalabb színészek is bármikor segítenek neki”

A színésznő szerint ebben a korban már törvényszerű, hogy vagy a fizikuma, vagy az agya nem bírja a lépést a világgal.

„Hetven után, sőt hetvenöt után az ember már érzi az idő erejét, főleg fizikailag”

- nyilatkozta az RTL Klub Híradójának Molnár Piroska, aki korábban a Blikk+Győző című műsor vendége volt, ahol elárulta, hogy ha megműtenék, enyhülne a fájdalma, de akkor megint nem tudna dolgozni.

„Bottal járok, mind a két térdem operációra vár. Ez azonban több mint két hónap gyógyulással járna. Éppen ezért most színpadon már csak olyan szerepet tudok vállalni, ami nem okoz fizikai megterhelést”

Molnár Piroska 53 éve van már a pályán, és a színházi adatbázisok szerint jelenleg ő a legtöbb bemutatót magáénak tudó magyar színésznő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás