promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Madonna egy fekete férfival akart szexelni az oltáron
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Madonna 1989-es Like a Prayer című videoklipjét annak idején betiltotta a Vatikán, istenkáromlásra hivatkozva. Nemrég a klip rendezője elárulta, milyen alkotói folyamat révén született meg a sokak által vitatott alkotás.

A videoklip rendezője, Mary Lambert elárulta, hogyan jött létre a vitatott zeneklip, amely annak idején annyira sokkolta a katolikus egyházat, hogy II. János Pál pápa arra ösztönözte a híveket, hogy egész Olaszországban bojkottálják Madonnát és a turnéját.

Az 1989-es videóban az énekesnő égő keresztek előtt táncolt, stigmák (Jézus keresztre feszítését idéző sebek) jelentek meg rajta, és megcsókolta a templomban életre kelő fekete Jézus szobrát.

Roberto de Mattei olasz római katolikus történész annak idején így nyilatkozott: 

„A videó istenkáromlás és sértés, mert erkölcstelen cselekedeteket mutat be a templomban.”

Lambert, aki elmondása szerint fel akarta tárni a szexuális és vallási extázis összefüggéseit, nemrég úgy nyilatkozott, hogy Madonnától származott a fekete Jézus karakterének ötlete.

 A rendező szerint Madonna azt mondta neki, hogy egy fekete férfival akar szexelni a templomi oltáron.

A gondolatra Lambert így válaszolt:

„Nos, miért ne lehetne fekete Jézus? Menjünk csak végig ezen a vonalon."

A rendező szerint az égő keresztek felidézték a kisajátítás gondolatát, miszerint a Ku-Klux-Klán a kereszt szent szimbólumát alkalmazza arra, hogy félelmet és rémületet keltsen és elősegítse a fajgyűlöletet, ő pedig ezt az egészet a feje tetejére akarta állítani.

A vita ellenére a Like a Prayert jelölték az Év videója díjra az MTV Video Music Awardson, és azóta több mint 163 milliószor tekintették meg a YouTube-on.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás