promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vasember és Pókember bekerült a Vissza a jövőbe filmbe
Borítókép:  Universal Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Természetesen deepfake csalással, de teljesen élethűen.

Már abban a jövőben járunk, ahol a photoshopolás gagyinak számít, pedig milyen menőnek éreztük magunkat, amikor a mi, vagy egy haver fotóját be tudtuk illeszteni egy sztár mellé. A képek manipulálása is kiverte a biztosítékot sokaknál, ahogy most a deepfake is.

Amíg ezt efféle poénkodásra használják fel, addig nincsen gond, mert ugyebár itt videóhamisításról beszélünk. Hivatalosan a deepfake a technológia elnevezése, de a köznyelv már a kamuvideókra kezdte el használni. Gyakorlatilag mesterséges intelligencia alapú videomanipulációt jelent, amit a deep learning (mély tanulás) és a fake (ál, hamis) szavakból ollóztak össze.

A mostani videó készítője is állítólag csak a Hitfilm Express 13 és a DeepFaceLab programokat használta, de így is tökéletes a végeredmény, mivel Christopher Lloydból Robert Downey Jr. lett, míg Michael J. Foxot Pókember, azaz Tom Holland váltotta le arcban.

Ezzel így eldőlt, hogy Robert Downey Jr.-nak nem állt volna valami jól Doki szerepe, de ezzel szemben a babaarcú Tom Holland tökéletes Marty McFly lenne.

Remélem, hogy ez nem fogja felébreszteni a producerek figyelmét, hogy jé, tényleg, jöhetne már egy Vissza a jövőbe remake vagy reboot, pedig a közvélemény-kutatás alapján a közönség nagyon is vevő lenne rá. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás