promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Gyerekjáték nálunk bizony nem lett második
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez is ritka, hogy nem akarnak nálunk horrort nézni az emberek.

Amikor hasonló premierek vannak itthon, és a tengerentúlon, akkor érdekes figyelgetni, hogy mennyire másképp viselkedik a közönség. Tudom, a két piacot nem érdemes hasonlítgatni, de mi itt élünk, szóval nekünk akkor is érdekes. Ott leírhattam, hogy a műanyag játékok uralták a mozit, nálunk viszont csak a Toy Story babái, Chucky nem.

Az nem volt kérdés, hogy a Toy Story 4 Magyarországon is első lesz. Itthon 45 ezer 60 néző ült be rá, világszinten pedig rögtön 238 millió dollárt termelt. A kritikusoktól és a nézőktől is pozitív visszajelzést kapott, így mindenhol tarol az alkotás.

A Men in Black 4 azonban Amerikában eléggé bukta, eddigi 52 milliós bevételével csak döcög, világszinten pedig 182 millió dollárt söpört be. Itthon eléggé hypeolva van, hogy mentsék, ami menthető. Plakátokon és a tévében is folyamatosan látom a reklámját. Meg is lett az eredménye, 21 ezer 892 nézővel a második, és nálunk már több mint 68 ezren be is ültek rá.

A harmadik helyet az Aladdin foglalta be, akárcsak Amerikában. A hétvégén 19 ezer 604 ember volt rá kíváncsi, ezzel hozzájárulva a 810 millió dolláros összbevételéhez. Amúgy már majdnem negyedmillióan megnézték nálunk.

A Csekély esély premieres volt, negyedik helyre esett be 13 ezer 526 nézővel Charlize Theron és Seth Rogen romantikus-vígjátéka. Akartak bele egy kis szatírát vinni, de a kritikusok szerint ez nem sikerült, szóval inkább popcorn mozi lett.

A Gyerekjáték bekullogott az ötödik helyre 9 ezer 330 nézővel. Nagy horror fanatikus társadalom vagyunk, de Chucky gyilkolása még nem igazán tudta felcsigázni a hazai közönséget.

Amerikában a gonosz bábú amúgy második lett, ott pont a Sötét zsaruk a Föld körül esett vissza nagyon, méghozzá a negyedik helyre, ami múlthéten még első volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás