promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogy is kell kimondani a Fjällräven márka nevét? – videó
Borítókép:  Fjallraven.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az eredetileg hegymászó- és túrafelszereléseket gyártó cég mára a mindennapos utcai viselet része lett. A márka logoját és nevét hamar felismerjük, de a szavak kimondásával már bajban vagyunk.

Valahogy így:

FJÉLLRÉVEN.

Ami annyit tesz:

sarki róka.

Egy igazi streetstyle márka északról, pontosabban Svédországból, amelyet Ake Nordin alapított 1960-ban, de az ötlet már jóval korábban megfogalmazódott. Méghozzá akkor, amikor Ake hegyet szeretett volna mászni, első útjára készült, viszont nagyon kényelmetlennek érezte a boltban vásárolt hegymászótáskákat. Így elkezdett kísérletezgetni, hogy megtalálja a tökéleteset. 

Kezdetben anyja varrógépét használta és otthon készítette a zsákokat, valamint a sátrakat. Majd egyre többen érdeklődtek nála, hogy hol vásárolta a cuccait, mikor elmondta, hogy házilag készítette őket, azonnal elkezdtek tőle rendelni. Végül annyi megrendelést kapott, hogy megalapította cégét, amelynek a Fjällräven nevet adta.

A sarki róka a világ egyik legszívósabb állata, amely kíméletlen körülmények között él a svéd hegységekben, de Észak-Amerikában, Grönlandon és Izlandon is előfordul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás