promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics csúcsközelbe jutott Bécsben, de nincs elődöntő
Borítókép:  Forrás: Fucsovics Marci Facebook-oldala
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Karrierem eddigi legnagyobb győzelmének tartom Fognini mai legyőzését
– írta Facebookon szerdán Fucsovics Márton. A világranglistán 40. helyezett magyar teniszező a 2,2 millió euró összdíjazású bécsi ATP 500-as torna nyolcaddöntőjében az olasz Fogninit búcsúztatta, aki egyrészt a rangsor 15. helyén áll, másfelől pár hete a pekingi ATP-versenyen legyőzte Fucsovicsot.

A magyar éljátékos ezzel második alkalommal verekedte magát ATP-500-as torna negyeddöntőjébe, tavaly Bázelben a legjobb nyolc között a klasszis Marin Cilic verte irgalmatlan csatában. Most sokkal nagyobb esélye nyílt az elődöntőre, a kazah Kukushkin ugyanis a selejtezőből érkezett szerencsés vesztesként, a világranglistán a 71. helyén áll. Vele sem ártott persze vigyázni, ugyanis 2017-es világbajnok Dimitrovot is kiverte Bécsben.

2-2-es game-állásnál Fucsovicsnak sikerült elvennie ellenfele adogatását, s innentől meg tudta tartani a brékelőnyt. 3:4-nél a torna egyik leghosszabb játékát hozták össze, mely majdnem 10 percig tartott, de Fucsovics ezt is behúzta, ahogy a szettet is (6:4).

A magyar teniszező bátran játszott, a második játszma elején rögtön brékelhetett volna, de a kazah összeszedte magát, és fordított 0:30-ról. 1-1-nél hasonló volt a forgatókönyv, de Kukuskin újra feltámadt. A kazah hatalmas erejű tenyeresekkel válaszolgatott, mely néha Fucsovicsot is meglepte. A negyedi szettben a nyíregyházi játékos óriásit mentett az alapvonalról, s a háló is segített neki, hogy hozni tudja saját adogatását. Amit edzője, Sávolt Attila korábban hiányolt, ezúttal megvolt: az első szervái nagyszerűek voltak, 90 százalék felett hozta a pontokat belőlük, ászból is volt neki négy, miközben Kukuskinnak egy sem.

Folyamatosan a brék közelében teniszezett Fucsovics, de csak nem akart összejönni neki. A kazah jó formában játszott, nem véletlen, hogy a US Openen idén a harmadik fordulóig ment, és most Bécsben is negyeddöntőzni tudott. Ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy lettek egyre magabiztosabbak a kazah szervái, a magyar játékosnak lehetősége sem volt a brékre. 4-4-nél viszont pazar magabiztossággal nullára hozta az adogatását, s egy jókora „Gyerünk”-kel fújt ébresztőt magának.

Végül tie breakig jutottak. Fucsovics nem kezdett jól, egyik saját szerváját nem tudta hozni, Kukuskin így 4-1-re elhúzott. A magyar nem koncentrált kellően, ideges volt, a kazah öt játszmalabdához jutott, és a másodikat ki is használta (7:6). Két órája játszottak ekkor.

Duma és fáradság

A nyíregyházi teniszező alaposan felbőszült, nullára hozta első adogatását, hiba nélkül játszott. Viszont egyre inkább kiütközött rajta a fáradtság, így Kukuskin elvette az adogatását, és fordított (1-2). Sorra rontotta el a fonákütéseit, egyre többet, és egyre ingerültebben magyarázott saját magának. 2-3-nál többször is nyílt esélye elvenni Kukuskin adogatását, de végül csak behúzta a kazah. Ám visszatért az élet Fucsovicsba, megint bátrabban ütögetett, és egy hosszú játék végén ő is el tudta venni Kukuskin adogatását. Sőt, három játékot nyert egyhuzmaban, és 2-4-ről 5-4-re fordított.

Mindketten hozták az adogatásaikat, így jöhetett a tie break a harmadik szettben is. Teljesen máshogy kezdett Fucsovics, mint a második szett rövidítésében, remekül szervált, hozta az adogatásait, de Kukuskin is az övéit, nagy meccs alakult ki a végére – szemrevaló labdamenetekkel. A magyar ezután három ütést is rontott és meccslabdához juttatta Kukuskint, aki ki is használta a lehetőséget.

Közel három és fél óra után bukott el Fucsovics Márton, így nem sikerült karrierje során először elődöntőbe jutnia ATP-500-as versenyen.

Erste Open 500 Bécs, negyeddöntő
Mihail Kukuskin–Fucsovics Márton 4:6, 7:6 (7-2), 7:6 (7-4)

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás