promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bogdán élete meccsén juttatta tovább csapatát az Európa-ligában
Borítókép:  Forrás: dailyrecord.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A hazai 3-2-es győzelemmel a zsebében utazott az Aszterasz Tripolisz otthonába a skót Hibernian csapata az Európa-liga 2. körében. A látogatók kapujában a Liverpooltól kölcsönvett Bogdán Ádám állt.

A visszavágót a Hibs kezdte jobban, az első negyed órában 3-0 volt a kapuralövések aránya. Aztán az égiek fogták Bogdán kezét, egy szöglet utáni görög fejes a felső lécen csattant. A skótok letámadásra épülő játéka végül meghozta gyümölcsét: a hazaiak a középpályán elszórták a labdát, lekontrázták őket a vendégek, és John McGinn balról, nagyjából 10 méterről a hosszúba bombázott.

A fordulás után rögtön tesztelték a magyar kapust egy távoli lökettel, majd Manias volt olyan ostoba, hogy kiállíttatta magát az ellenfél tizenhatosánál egy teljesen felesleges becsúszással. Pár percre rá mégis egyenlíteni tudtak a görögök egy lendületes támadás végén Tsilianidis révén. A 60. percben újabb távoli kísérletet kellett kitenyerelnie Bogdánnak, két percre rá pedig egy felpattanó fejest ütött ki a gólvonalról, a támadó mindössze öt méterre volt a kaputól. Ez már tényleg elképesztően nagy védés volt, a magyar tartotta meccsben beszoruló csapatát.

A 73. percben a csereként beállt Douvikas vezette rá egy az egyben a labdát, de Bogdán ujjheggyel elütötte előle. Tíz percre rá Douvikas közeli bombájára repült ki a kapujából.

A magyar hálóőr élete meccsét játszotta csütörtök este, a lefújást követően oroszlánként üvöltött a vendégszektor felé sétálva. Pontosan úgy küzdött a mérkőzésen, mint egy oroszlán. Az 1-1-es végeredmény továbbjutást ért a skótoknak, összesítésben 4-3-al kerültek a 3. fordulóba.


Az összecsapást követően a Twittert ellepték a kapust magasztaló szurkolói posztok, és az edzője sem fukarkodott a dicsérettel. A heraldscotland.com azt írja, Neil Lennon világklasszis jelzővel illette Bogdán produkcióját, pedig az odavágón az ő hibája után kaptak gólt.
Ádám világklasszis volt. Amit annál a fejesnél csinált, az már Gordon Banks-i magasság, nem tudom, hogy szedte ki. Régóta csodálom őt. Rozsdásan kezdett nálunk, de ma megmutatta, milyen képességekkel bír. Amikor idegenben játszol, mindenképp szükséged van egy jó kapusra, játékosként és edzőként is megtanultam ezt a Celticnél.
A Tripoliszban védett a korábbi magyar válogatott Fülöp Márton is, aki hosszan tartó betegés után 2015 novemberében hunyt el. A görög csapat stadionjában jókora folyosófalról tekint le az elhaladókra Fülöp.

Bogdán nem feledkezett meg róla, neki ajánlotta a meccs embere díjat, melyet csütörtök este elnyert. „Jó volt látni, hogy a Tripolisz miképp emlékezik Marcira. Hiányoztál a tegnapi meccsről” – írta Instagramon a magyar kapus. 

 

It was great to see how @asterastripolisfc remember Marci. Missed you from the game yesterday??? ??

Bogdán Ádám (@bogdanadamofficial) által megosztott bejegyzés,

 
A Hibernian a harmadik körben a norvég Moldéval csapa össze – minden bizonnyal Bogdánnal a kapuban.

A magyar érdekeltésű csapatok közül a kazah Kajrat Almati ugyan 2-1-re kikapott a holland AZ Alkmaartól, de összesítésben így is továbbment (3-2), amit kisebb bravúr. Elek Ákos és Eppel Márton csereként állt be.

Gyurcsó Ádám kezdett a Slavia Szófiát idegenben 3-2-re legyőző Hajduk Splitben, csapata 4-2-vel jutott tovább.

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás