promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
27 év után Európa-bajnokok Szilágyi Áronék
Borítókép:  Forrás: hunfencing.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szilágyi Áron a regnáló olimpiai bajnok, egyéniben nyert már Eb-t is (2015), Szatmári András az aktuális világbajnok. Ennek fényében lehetett sejteni, hogy az újvidéki vívó Európa-bajnokságon akár kiemelkedő eredményt is elérhet a kardcsapatunk.

Egyéniben Szilágyi ötödik lett, de a csapatverseny még hátra volt. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád és Szatmári András alkotta csapat a negyeddöntőben simán verte az ukránokat, a románok viszont kemény diót jelentettek az elődöntőben. Itt Gémesi alkotott maradandót a vívószövetség tudósítása szerint, majd az utolsó asszókat Szilágyi nyerte, s vitte döntőbe a magyarokat.

Szilágyi mellett Szatmári Andrásnak nagyon ment az olaszok ellen, a végén csak a különbség volt kérdéses. A 45-33-as siker azt jelentette, hogy 27 év után újra Magyarország adja a kardvívás Európa-bajnok csapatát.



A szövetség honlapjának boldogan nyilatkoztak a résztvevők:

Decsi Tamás: Nem kívánhatok mást, minthogy ugyanígy legyünk majd világ- és olimpiai bajnokok! Szenzációsak voltak a fiúk, legyen mindig így, hogy nekem annyi a szerepem, segítsem őket, valamint a bátyámat a pást mellett, és verjünk meg mindenkit!

Gémesi Csanád: Európa-bajnokok lettünk, nagyszerű érzés! Kivételes dolog az, hogy egy csapat ennyire összetartson, ez is kellett ehhez az aranyéremhez. Örülök, hogy ilyen jól ment a románok elleni elődöntőben, de a lényeg, hogy aranyérmesek lettünk!

Szatmári András: Na, ez egy szuper nap volt! Nagyon jó érzés az, hogy bármelyikünk lép pástra, biztosak lehetünk abban, minden rendben lesz. Beszéltük már a verseny előtt, hogy évtizedek óta nem nyert Európa-bajnoki aranyérmet a magyar kardcsapat, most ezen is túl vagyunk. Jöhetnek az újabb feladatok!

Szilágyi Áron: Fantasztikus csapatunk van, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen kimagaslóan sikerült ez a mai nap. Persze, örülök, hogy jól ment a vívás a döntőben az olaszok ellen, ám a lényeg, hogy Európa-bajnokok lettünk! Csapat Európa-bajnoki aranyérmem még nem volt, úgyhogy különösen kedves nekem ez az este!

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás