promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viharciklon éri el az országot és megváltoztatja az időjárást, a meteorológusok máris kiadták a vészjelzést
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken marad a felhős idő, még eső is eshet néhol.

Viharciklon hidegfrontja érte el a a hazánkat, de a nevével ellentétben viharra nem kell számítanunk, se hidegre. Inkább csak élénk szelet fogunk tapasztalni, de hétvégén válik igazán szelesség az időjárás. 

Pénteken a változóan felhős idő mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra lehet számítani. Keleten, északkeleten helyenként tartósabban párás, felhősebb maradhat az idő, és főként arrafelé néhol vegyes csapadék előfordulhat. A HungaroMet időjárás előrejelzése szerint késő délutántól, estétől nyugat felől ismét vastagabb felhőzet érkezik. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, keleten és délnyugaton gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között várható, a keleti tartósabban felhős részeken ennél hűvösebb marad az idő. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Péntekre vészjelzést is kiadtak, méghozzá a köd miatt.

Tartós. sűrű köd miatt citromsárga vészjelzést adtak ki három vármegyére: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék az érintettek. 

Péntek este nyugat felől tovább növekszik a felhőzet és halad kelet felé. Előfordulhat, hogy elered az eső, a nyugatira, délnyugatira forduló szelet az éjszaka második felétől egyre többfelé kísérik élénk, helyenként erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -1 és +3 fok között valószínű, a derült, szélvédett nyugaton, délnyugaton ennél hidegebb is lehet. Hajnalra fokozatosan enyhül az idő.

Szombaton pedig már általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délnyugaton várható a legkevesebb felhő. Számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megerősödik. A délnyugati, illetve az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. Kora délután 8, 13, északkeleten 6, 7 fokot mérhetnek.

Részletes időjárás-előrejelzés a HungaroMet videójában hallható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás