promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Richard Gere nagyon furcsa nevet adott fiának, ez áll a meglepő döntés mögött
Borítókép:  YouTube / Mystery Scoop
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 74 éves amerikai színész és producer nagyobbik fia nem mindennapi nevet kapott szüleitől.

Richard Gere ugyan az elmúlt években már kevesebbet szerepelt a mozivásznon, a hetvenes évektől kiteljesedő karrierje során hangos sikereket ért el. A Golden Globe-díjas színészt olyan közkedvelt filmekben láthattuk, mint az Amerikai dzsigoló, vagy éppen a Micsoda nő.

Kevésbé köztudott tény, hogy Gere évtizedek óta tanulmányozza a tibeti buddhizmus tanait, és úgy általában a keleti vallásokat. Találkozott a dalai lámával és más nagy tanítókkal is, bevallása szerint pedig mindez jelentősen meghatározta életét és gondolkodásmódját.

Emellett aktívan is gyakorolja a buddhizmust, rendszeresen meditál és részt vesz különböző tanításokon. Nyíltan támogatja a buddhista értékeket és elveket, hangoztatja a meditáció pozitív hatásait, és arról is többször beszélt már, hogy élete nehezebb pillanataiban miként segített számára a vallás.

Mindemellett anyagilag és politikailag, valamint a nyilvánosság erejét is felhasználva aktívan támogatja a tibetiek jogait, valamint kulturális és vallási szabadságukat egyaránt. Ezen felül elkötelezett az együttérzés és a béke előmozdítása mellett. Nem véletlen, hogy családjában is igyekszik elültetni a buddhista elveket, erre utal 24 éves fiának, Homer James Jigme Gere-nek a neve.

A Jigme ugyanis egy tibeti név, melynek jelentése „bátor”. A buddhista kultúrában sok férfi viseli ezt a nevet, és fontos értékeket képvisel a vallásos hagyományokban. A tibeti népnél a névválasztás rendkívül lényeges jelentőséggel bír, és gyakran összefügg a családi hagyományokkal, vallási meggyőződésekkel vagy értékekkel.

A színész fia két másik keresztnevét nagyszülei után kapta, Richard Gere édesapját Homernek hívták, egykori feleségének, Carey Lowellnek az édesapját pedig Jamesnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás