Megkóstolta a lángost egy amerikai srác, nagyon találó nevet adott neki
Olvass tovább...
A tradicionális magyar ételt többféleképpen készítik, ez most épp egy külföldi recept.
Ha töltött káposzta, szinte minden tájegységnek megvannak a jellegzetes receptjei, egyesek kicsit sápadtabban készítik, valaki pedig előszeretettel tesz füstölt húst bele, vagy aprókáposztát, de fűszerezésben is rengeteg apró kis eltérés fedezhető fel – érthető módon mindenkinek a megszokott íz a kedvence.
Töltött káposztát ugyanakkor nem csupán Magyarországon készítenek, a szláv népek is előszeretettel fogyasztják. Egyes országokban hagymás paradicsomszósszal, míg máshol szőlőlevélbe bugyolálva, megint máshol kissé édesebben, vagy épp ellenkezőleg – szokatlanul savanyú módon. Az sem szokatlan, hogy joghurtot tesznek rá, a bolgároknál ez például teljesen elfogadott – bár kétségtelen, hogy az egyik fő ismertetőjegye a magyar töltött káposztának is a tejföl.
Olvass tovább...
Úgyhogy ha valaki teljesen laikusként, ne adja ég külföldiként szeretné elkészíteni ezt a finomságot, annak fel kell kötnie a kötényét, hiszen egységes recept nincs, ízlésen meg ugye nem igazán illik vitatkozni, szóval alaposan át kell gondolni, melyik receptet válasszák a kalandozó szakácsok.
A Sweet and Savory Meals Blog videójában kissé magabiztosan állítják ugyanakkor, hogy az övék a legjobb változat, amit mi készséggel el is hiszünk, azonban a paradicsomszósz és a worcestershire szósz az olasz fűszerekkel párosítva azért elég pikánsnak tűnik.
Olvass tovább...
Az viszont kétségtelen, hogy a végeredmény nagyon is jól néz ki, és a hozzászólások között is a pozitív visszacsatolások voltak többségben. Akadt azonban olyan kommentelő is, aki szerint kissé édesre sikerült (a paradicsomszósz és a barna cukor párosítását nézve ez annyira nem meglepő), épp emiatt a férjének feta sajttal (!) kínálta, ellensúlyozva az édes ízt.