promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly változás jön Olaszországban májustól - Erre számíts, ha utaznál
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olaszország feloldja a legtöbb koronavírus korlátozást.

Az 12 évnél idősebb olaszok kilencven százaléka legalább két oltást kapott, így úgy döntött az olasz kormány, hogy lazítanak a szabályokon. Eltörlik a legtöbb korlátozást, úgy tűnik, hogy csak a beltéri maszkhasználat marad meg náluk.

Május elsejétől eltörlik az oltási vagy védettségi igazolás használatát. Tömegközlekedési eszközre, munkahelyre, üzletbe, zárt térbe nem kell többé igazolás, ezekre a helyekre szabadon bárki bemehet. Kivételt jelentenek a kórházak, más egészségügyi intézmények és az idősotthonok. Ezeken a helyeken marad az oltási kötelezettség, jelenleg december 31-ig biztosan.

A maszkhasználat kérdése még nem dőlt el teljesen, májusban még valószínűleg fenntartják az FFP2 típusú maszk kötelező használatát a tömegközlekedési eszközökön, a hivatalokban, és ott, ahol nem tudnak az emberek biztonságos távolságot tartani egymástól.

Az olasz adatok alapján a lakosság 84 százaléka kapta meg a harmadik oltását, de már negyedikkel oltják a gyenge immunrendszerűeket és a 80 év felettieket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás