promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Véget ér a rémálom: örökre bezárhatnak a kutyahús éttermek?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dél-Korea elnöke nemrégen bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak a kutyahús fogyasztásának betiltásáról. Még a szomszédos Észak-Koreában óriási éttermet nyitottak, hogy népszerűsítsék azt.

Az állatbarátok üdvözlik, a hagyomány őrzők felháborodtak a dél-koreai kormány kezdeményezésén, ami tiltaná a kutyák ételként fogyasztását. Európai szemmel morbidnak tűnik a szokás, hogy Buksit felszolgálják a vacsoránál, de Ázsiában több országban is hagyománya van a kutyahúsnak. 

A kérdés azután került napirendre, hogy Moon Jae-in elnök felvetette, hogy ideje lenne fontolóra venni a kutyahús értékesítésének és fogyasztásának betiltását. Nem ez az első alkalom, hogy felmerül az ország vezetőiben, hogy ez a szokás a világ szemében nem vett rájuk túl jó fényt. Például 1988-ban az olimpiai játékok idejére bezárták az összes kutyahúsos éttermet Szöulban.

Az eladások évek óta esnek vissza, és egyre kevesebb étterem menüjén találkozhatunk kutyahússal. Az ország legnagyobb kutyavágóhídja, Seongnam 2018-ban bezárt. Az utolsó nagyobb kutyahúspiac Daegu városában pedig 2021-es év elejétől nem nyitott ki többé. 

Még Dél-Koreában betiltanák, addig Észak-Koreában újabb étterem nyílt. Az észak-koreai propagandamédia számolt be arról, hogy egy új étterem épült Chongjinban, Észak-Korea kikötővárosában. Az építkezést maga Kim Dzsongun felügyelte. 

Humane Society International szerint Hongkongban, a Fülöp-szigeteken, Tajvanon, Thaiföldön és Szingapúrban már betiltották a kutyahús fogyasztást, ezekhez a nemzetekhez csatlakozhat most Dél-Korea.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás