promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar nő vezeti a lenyűgöző Toszkána egyik világhírű, Michelin-csillagos éttermét
Borítókép:  Profmedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A napsütötte Toszkánát mindenki ismeri, legalább hírből. De vajon ismerjük-e az egyik legérdekesebb magyar vonatkozását.

Itália és Európa egyik legszebb területe Toszkána, az észak-olasz tartomány még autóval sincs nagyon messze Magyarországról, így akik szeretnék bejárni a legszebb helyszíneit, nyugodtan elindulhatnak akát négykeréken is Toszkánába.

Toszkánában számtalan csoda van, mesebeli lankák, legendás borvidékek, elbűvölő villák. Kultúrtörténetileg is fontos szerepet tölt be Olaszország és Európa történelmében, hiszen itt született a reneszánsz. A területen található Firenze és Pisa is, a városokat pedig turisták milliói keresik fel évről évre.

Toszkána igazi kulináris kaland is, és van egy elképesztően izgalmas magyar vonatkozása, hiszen a tartományban található egy több Michelin-csillaggal is rendelkező étterem, amelyet egy magyar nő, Bucs Ágnes vezet férjével, Paolo Masinivel.

A Ristorante Ficopazzo Val D'Orcia régióban található Toszkánában, abban a régióban, amely számtalan nagysikerű filmnek szolgált forgatási helyszínéül, többek között a Gladiátor, az Angol beteg egyes jeleneteit, illetve a Napsütötte Toszkána című filmet is ezen a helyen forgatták.

Mivel pedig a hely egyik tulajdonosa Magyarországról érkezett, akkor sem kell elveszve érezned magad, ha nem tudsz olaszul. Napközben elvisznak a leghíresebb filmes helyszínekre, akár olajbogyó-szüreten is részt vehetsz, illetve ha szeretnél, részt vehetsz egy olasz főzőkurzuson is, amelyet Paolo tart neked.

(via Drive Magazin)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás