promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legszebb vulkán kitörése és robbanása: turizmusból menekülés lett
Borítókép:  A Stromboli a legszebb aktív vulkán volt, de félelmetes kitörése miatt menekülnek előle (AFP/Giovanni Isolino)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legszebb vulkánból hirtelen a legfélelmetesebb lett a hét közepén a dél-olaszországi Stromboli, amikor nemcsak kitört, de elemi erejű robbanást is produkált. Tűz, füst és hamu vette át az uralmat a táj fölött, a turizmusból menekülés lett. 

A vulkánturisták nem feltételnül katasztrófaturisták, a természet, a földrajz, a földtan szerelmeseit is vonzzák a vulkánok már a megjelenésükkel is, működés nélkül.

Amikor pedig beindulnak, az vagy félelmetes, vagy gyönyörű, esetleg mindkettő. 

A Stomboli szebbik arca májusból (fotók: AFP)


A földközi-tengeri Stromboli olyannyira az utóbbi kategóriába tartozott eddig, hogy mindenki a csodájára járt, amikor éjszakánként bevilágította a tájat. Rá mindig számítani lehetett. 

E hét közepén viszont átkerült a félelmetes kategóriába.

[[ciki]]

Tömeges evakuációra kellett felkészülni ugyanis robbanásos kitörése miatt, amelyben egy olasz turista életét veszítette. Az euronews tudósítása és videója alapján ugyan a szigeten 500 laknak csak, de 10 ezren is megjelennek egy-egy napon a főszezonban, hogy csodálják a Strombolit.  

A turisták részben a tengerbe menekültek a tüzes rögök elől, 

többek között komphajók menteték ki őket. A Szícila közelében fekvő kis szigeten nyáron kiszárad a növényzet, ezért is borult könnyen lángba minden. 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás