promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jégvarázs Bécsben: kétszintes korcsolyapályán csodálhatjuk a várost
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Január 18-án nyitja meg kapuit az immáron 9 ezer négyzetméterre bővített korcsolyapálya, a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza és a Burgtheater előtti téren – számolt be róla nemrég a Forbes-magazin honlapja, Bécs városának külképviseleti irodájára hivatkozva.
Az idei szezon újdonsága, hogy a pályát kibővítik egy 500 négyzetméteres emeleti szinttel, így már két szinten is korizhatnak a látogatók. A jégpálya emeleti részét, a Sky Rink jégteraszt egy 120 méter hosszú rámpán keresztül lehet megközelíteni, a kialakításához a Városháza előtti tér természetes lejtőjét használták. 
Az osztrák főváros polgármestere, Michael Ludwig a koripálya gazdasági jelentőségét is hangsúlyozta, a látványossággal még több turistát csábítanának a császárvárosba. A kibővített jégpálya január 18-ától március 31-ig lesz nyitva, a korcsolyázáson kívül nyolc curlingpályával és széles gasztronómiai kínálattal készülnek a látogatókra. Korcsolyázni már most is lehet kisebb felületen.

A belépő felnőtteknek 7,20 euró (2300 forint), gyerekeknek 14 éves kor alatt 4,95 euró (1600 forint), valamint fejenként 2 euró kauciót kell fizetni, amit a pálya elhagyásakor az információs pultnál visszaadnak a belépő bemutatásával. Korcsolyát is lehet bérelni, felnőtteknek 6,75 euróért (2200 forint), gyerekeknek 4,05 euró (1300 forint), ekkor viszont a letét 50 eurót (16000 forintot) jelent.

A jégpálya a megnyitó napján, január 18-án este héttől tízig, azt követően délelőtt tíz és este tíz között látogatható.

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás