promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álmatlanságban szenvedsz? Mutatunk pár hihetetlen trükköt, amivel pillanatok alatt elalszol
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az életminőséget rendkívül intenzíven tudja rombolni az insomnia, azaz az álmatlanság. 

Természetesen nem csak azt nevezzük insomniának, ha valaki nem tud aludni, hanem, ha nehezen alszik el, túl korán ébred vagy, ha megszakításokkal képes csak átaludni az éjszakát. Ezek a problémák nagyon meg tudják keseríteni az életünket, befolyásolják a napunkat a munkavégzésünket a magánéletünket.

Ha keveset vagy rosszul alszunk, korábban öregszik a bőrünk, hajlamosak vagyunk a hízásra és a mentális egészségünknek sem tesz jót és a teljesítményünk is csökken.

Okozhatja insomniát a stressz, a rossz táplálkozás, ha túlvállaljuk magunkat, gyógyszer mellékhatások és sorolhatnám.

Már régen is keresték az álmatlanság ellenszerét, biztos emlékszünk gyerekkorunkból az „igyál langyos tejet” vagy „számold a bárányokat” tanácsokra, de manapság már vannak sokkal egyszerűbb ötletek is álmot csalni a szemünkbe.

Az alábbi Youtube videóban rengeteg ötletet adnak, amire soha nem gondoltunk volna. Ilyen például a nyomjunk egy adott pontot az alkarunkon, vagy emeljük fel a lábunkat és vegyünk pár mély lélegzetet vagy olvassunk könyvet. De arra is nyújt megoldást a videó, hogy mit tegyünk, ha melegünk van alvás közben vagy, ha félünk a sötétben.

Ha te is szeretnél jobban, pihentetőbben aludni, nézd meg az alábbi összefoglalót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás