promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: 47 évvel ezelőtt tűnt fel először a filmvásznon Richard Gere, hihetetlenül máshogy nézett ki
Borítókép:  Profimedia/©Warner Bros movie: Pretty Woman
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

1975-ben láthattuk őt először A jelentés a felügyelőnek című alkotásban.

Richard Gere a világ egyik legismertebb színésze, akinek a neve már Magyarországon is szorosan összefüggött a jóképűség definíciójával. A világ egyik legsármoasbb színésze még most is jóval a 70 felett. Az életútja pedig számtalan olyan filmet ölel fel, amelyek generációkat szórakoztattak eddig, és generációkat fognak szórakoztatni ezek után is. Ricahrd Gere az Amerikai dzsigolóval tört világsztári babérokra, majd a Micsoda nő vagy éppen a Vágyak vonzásában című alkotások avatták őt igazán romantikus hőssé, aki olykor-olykor megmerítkezik az akciófilmek világában is.

Megszokhattuk tőle, hogy laza, de mindig jólöltözött és kimért eleganciával beszélő figuákat hoz a filmvásznon, még Az első lovag című filmben is ilyen akraktert vetít elénk annak ellenére, hogy egy középkori csavargót alakít. Ám vannak olyan alkotások, amelyek távol esnek ettől a figurától, amelyek annyira nem is illenek bele Richard Gere életművébe.

Pedig már a kezdetek kezdetén som ilyen figurákat hozott, ezek csupán a legismertebb szerepei.

De mégis melyik volt az első filmje a színésznek, amely 1975-ben készült el? A jelentés a felügyelőnek, amint azt korábban a leadben is jeleztük. A film egy bűnügyi drámafilm 1975-ből, tehát még a Star Wars előtti világból. Richard Gere csupán mellékszereplő az alkotásban, és rá sem lehet ismerni. A YouTube-on számtalan kivágás van a filmből, így éppen azt is megnézhetitek, amelyben feltűnik először a filmvásznon a legendás Richard Gere, Hollywood későbbi Amorózója:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás