promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
18-as karikás Kabaré a Margitszigeten
Borítókép:  Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még kaphatók jegyek a legendás musicalre, a Kabaréra, ami július 9-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tárul a nézők elé.

1966-ban mutatták be először a Kabarét, melynek alapjául a Christopher Isherwood Isten veled, Berlin! című regénye nyomán készült színdarab, John Van Drute I am a camera-ja szolgált.

A musicalt először a Broadway-n mutatták be, és hatalmas sikert aratott. Nem kevesebb, mint 11 Tony-díjra jelölték, amelyből nyolcat díjra is váltott.

Nem sokkal később, 1972-ben egy filmváltozat is készült belőle, amiben Liza Minnelli, Michael York, és Joel Gray játszották a főszerepeket. Az eredeti darabhoz képest a film is óriási sikert ért el, és 8 Oscar-díjjal jutalmazták.

A legendás musical most a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tárul a hazai közönség elé, mégpedig a Vígszínházi változatban, ami Vörös Róbert és Béres Attila közös produkciója. A főbb szerepekben olyan remek színészeket láthatunk, mint Seress Zoltán (konferanszié), Szilágyi Csenge (Sally Bowles), Igó Éva (Fraulein Schneider), Kern András (Herr Schultz), és Brasch Bence (Clifford Bradshaw).

A musical története: Berlin. Az 1930-as évek elején. Igazi világváros, ahol minden megtörténhet és meg is történik. Hontalan kalandorok, a vágy, a remény és a szabadság megszállottjai adnak itt egymásnak találkozót. A város sötét szívében egy ócska lokál falatnyi színpadán estéről estére föllép a sikerre mohón áhítozó, extravagáns énekesnő, Sally Bowles, aki Amerikából vetődött ide. A véletlen sodorja őt össze az Angliából érkező fiatal, ambiciózus írójelölttel, Cliff Bradshaw-val, és egymásba szeretnek. A szerelem rátalál a panziótulajdonosnő Schneider kisasszonyra, és örökké hű lovagjára, Schultz úrra, a zöldség-kiskereskedőre is. Az élet még csodálatos, még béke van.

A Kabaré című kétrészes musicalre az alábbi linken keresztül lehet jegyeket vásárolni: https://margitszigetiszinhaz.jegy.hu/program/masteroff-ebb-kander-kabare-musical-121490/709978?utm_source=program&utm_medium=program&utm_campaign=program-kabare1

Figyelem! Az előadás megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Részlet a Győri Nemzeti Színház Kabaréjából (2010).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás