promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Színdarab-ajánló: sikerül-e egy autistának túllépnie saját magán?
Borítókép:  szabadter.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kutya különös esete az éjszakában című darab egyszerre szól bátorságról és az élet alapvető kérdéseiről, nehézségeiről – például arról, hogy miként léphetünk túl saját magunk korlátain? Mark Haddon-Simon Stephens hét Olivier-díjas darabját a budapesti Városmajori Szabadtéri Színház tűzi műsorára augusztus 24-én.

A Városmajori Szabadtéri Színház darabját ajánljuk figyelmedbe, méghozzá egy olyan alkotást, amely egyszerre megható és elgondolkodtató. Egyszerre szól bátorságról és az élet alapvető kérdéseiről, nehézségeiről:

például arról, hogy miként léphetünk túl saját magunk korlátain? Vagy épp arról: mi van akkor, ha egy kutya halálát vizsgálva fájdalmasabb igazságokra bukkanunk, mint a brutális tett mögött rejtőzködő szándék?

A Városmajori Szabadtéri Színház augusztus 24-én, este 20 órás kezdéssel tűzi műsorára Mark Haddon-Simon Stephens hét Olivier-díjas darabját,

A kutya különös esete az éjszakában” című művét

A darab alaptörténete a következő:

„Christopher egy napon élettelenül találja Wellingtont, a szomszédék kutyáját. Wellingtont vasvillával ölték meg. Ráadásul a rendőrség azt hiszi, Christopher tette. Christopher ezért úgy dönt, nyomozásba kezd: hiszen napvilágra kell kerülnie, ki a brutális tettes. Csakhogy Christopher tizenöt éves. És egyedül még az utcájukon túl sem járt soha. A szálak viszont messzire vezetnek. Ahhoz, hogy a dolgok végére járjon, Christophernek meg kell haladnia saját magát, túl kell lépnie addigi életén. Ami nem könnyű. Christopher ugyanis autista. Vajon sikerül-e kiderítenie az igazságot? És mi történik, ha sokkal fájdalmasabb igazságokra bukkan?”

A Mark Haddon bestselleréből készült darabot a londoni Nemzeti Színház mutatta be először. Ez év nyarán pedig a Városmajori Szabadtéri Színház tűzi műsorára. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás