promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kanadában megvágták a „Reszkessetek, betörők! 2”-őt
Borítókép:  Fox/Disney
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Donald Trump jelenete is kikerült a filmből, de állítólag nem politikai okokból. 

Kanada vagy nem Kanada, a közönség gyűlöli, ha belepiszkálnak egy alkotásba. Gyakran csinálták nálunk a kereskedelmi televíziók, hogy megnyirbálták a filmeket, hogy korábban le tudják őket adni. Volt példa arra is, hogy egy 18-as karikás filmből simán csináltak egy 12-est. Így természetesen az alkotások értelmüket vesztik – a Hatodik érzék ijesztő részek nélkül olyan, mint a kiszáradt sültkrumpli ketchup nélkül.

Kanadában a Reszkessetek betörők második részét bizony nem tudnátok teljes pompájában élvezni. Mondjuk, hogy mi annyira rajongók vagyunk, hogy ha nálunk történne egy ilyen, akkor szerintem országos lázadás törne ki. Már az is bőven elég volt, hogy az egyik évben ne adták le a filmet karácsonykor, és elszabadult a pokol.

A filmből az a jelenet is kikerült, amiben Donald Trump útbaigazítja Kevint a Plaza Hotelben, de a kanadai nemzeti műsorszolgáltató tagadja, hogy valamilyen politikai dolog állna a háttérben.

A CBC szóvívője Chuck Thompson ezt meg is erősítette:

„Nyolc percnyi anyagot vágtuk ki a 120 perces filmből. Donald Trump megjelenése egyike azoknak a jeleneteknek, amik lényegtelenek a történet szempontjából. Ezeket a változtatásokat már 2014-ben megcsináltuk, amikor megvettük a filmet, és mielőtt Trumpot elnökké választották volna.”

Donald Trump természetesen odaszúrt, hogy a film így már nem ugyanaz, és Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt sejti az egész mögött, akivel összevitáztak az egyik NATO-csúcson.

Az elnök fia egyenesen szánalmasnak tartja az egész húzást. Ennyire nem lennék drasztikus, de azt biztosan kijelentem én is, hogy akár szeretjük, vagy akár utáljuk Trumpot, ne vagdossunk filmeket ok nélkül. Azért lebegjen előttünk, hogy a CBC nem csak ezt a részt vágta ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás