promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt a zenei isten, aki a Jóbarátok főcímdalát szerezte
Borítókép:  Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Allee Willis tette le az asztalra a dalt, amit valószínűleg az egész bolygó ismer.

Van olyan is, hogy Dalszerző Hírességek Csarnoka, és Willis bizony benne van. Meg is érdemli, mivel ő emelte a csillagokba az Earth, WInd & Fire-t, plusz megírta a Jóbarátok főcímdalát, amit még az is ismer valószínűleg, aki utálja a szériát.

Willis Detroitban kezdte a karrierjét, és gyerekkorában állandóan a Motown Records körül lógott. Még kívülről is hallotta, hogy miket vesznek fel, és azonnal megfogta a zene szeretete. Ekkor döntötte el, hogy dalszerző lesz.

Az Earth, WInd & Fire-nek olyan szerzeményeket írt, mint a September, vagy a Boogie Wonderland. Az amerikai R&B együttes úgy lovagolta meg a diszkó hullámot Allee Willis-szel, ahogy nagyon keveseknek sikerült.

A Grammy-díjas dalszerző persze leghíresebb munkája a Jóbarátok főcímdala lett, amit Rembrandts zenekarral közösen rakott össze. Az „I'll Be There for You” valóban olyan nóta lett, amit az egész bolygó ismer. Ha ez még nem lenne elég, a Beverly Hills-i zsaru zenéjéért is behúzott egy Grammyt, amit szintén nem kell bemutatni senkinek.

Willis a Los Angeles-i otthonában kapott szívinfarktust, 72 évet élt.

Jöjjön a tiszteletére dal, ami mindenkinek a könyökén jön ki, de most illik rá retrózni egyet.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás