promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feltámasztják a több mint 60 éve halott James Deant
Borítókép:  Hollywood Reporter
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hollywoodi filmsztárok erősen tiltakoznak a dolog ellen.

James Dean 1955-ben, 24 évesen halt meg egy autóbalesetben. A fiatal színész mindössze három filmben szerepelt, ezek pedig a következők: a Haragban a világgal, az Óriás, és az Édentől keletre. Az évtizedek óta halott Dean 64 év után visszatér a mozivászonra, méghozzá a Finding Jack című filmben, ami a vietnámi háborúban szolgálatot teljesítő kutyáknak állít emléket.

A színészt digitálisan fogják feltámasztani, és a filmben szerepeltetni. Hasonlót láthattunk a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetben is, hiszen a Grand Moff Tarkint alakító Peter Cushing már 1994-ben meghalt, de a karaktere borzasztóan fontos volt a sztoriban, ezért a modern technika csodájával fel kellett támasztani a színészlegendát.

A Hollywood Reporter azt írja, hogy Deant a családja engedélyével fotók és felvételek segítségével fogják leklónozni, a hangját viszont egy másik színész fogja adni. Egyelőre arról nincs információ, hogy kicsoda.

„Égen-földön kerestük a tökéletes személyt Roger karakterének megformálására, majd több hónapnyi kutatás után véhül Dean mellett döntöttünk”

– foglalmazott Anton Ernst, a film egyik rendezője.

Az alkotók döntésével nagyon sokan nem értenek egyet, többek között a hollywoodi filmsztárok sem támogatják az ötletet. Az Amerika kapitányt alakító Chris Evans a Twitteren osztotta meg véleményét errel kapcsolatban.

„Biztos, hogy most forog a sírjában. Ez borzasztó. Talán festessünk egy új Picasso-képet egy számítógéppel. Vagy írassunk néhány új John Lennon-slágert.”

A film a dél-afrikai Gareth Crocker regényén alapul majd, amit 2020. november 11-én, azaz a Veteránok napján terveznek bemutatni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás