Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Anna most nagyon magára akar támaszkodni

Anna most nagyon magára akar támaszkodni

Zene, Film & Kultúra

Anna most nagyon magára akar támaszkodni

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 14:31

Legalábbis erről énekel a legújabb dalában az Anna Of The North énekese: Leaning On Myself.

Anna Lotterud Norvégiában született, de utána mégis kicsit melegebb táj felé vette az irányt, és ez lett a mesés Ausztrália, pontosabban Melbourne. Ott aztán él az indie, na meg az elektro-pop, nem is csoda, hogy később ebben a városban ismerkedik meg Brady Daniell-Smith producerrel, akivel végül megalakítják a zenekart.

Ugyebár Brady a zenéért, míg Anna az énekért és a szövegekért a felelős, de azért Brady mindig igyekszik a háttérben maradni. Nem olyan régen, 2014-ben született meg a csapat debütáló kislemeze, a Sway, akit nem kisebb név, mint a The Chainsmokers remixelt, így jókora lökést adva Annáék karrierjének. Végül 2017-ben érkezett meg az első album, Lovers címmel, amit nagyon ajánlok a lágy és melankolikus szinti-pop rajongóknak.

Most pedig megérkeztünk Anna legújabb dalához, aminek a szövege földhöz ragadt és szókimondó, míg a klipje egy igazi szürreális utazás, angyalszárnyakkal és elf fülekkel.

„Sok szerzeményt írtam az elmúlt években, de a »Leaning On Myself« talán az egyik kedvenc dalom. Emlékszem rá, hogy hazarepültem az Államokból, ahol szereztük, és csak sírtam. Fel kellett fognom, hogy megírtam életem zenéjét. Nagyon sok szaron mentem át, és nem éreztem jól magam. A törésem után felhívtam anyámat, és tudtam, hogy meg kell változtatnom az utamat, amin járok. Olyan embereket kellett elengednem az életemből, akiket szerettem, de tudtam, hogy ez így nem lesz jó nekem. Kemény volt, de már jól vagyok. Minden alkalommal, amikor meghallom ezt a dalt, visszaröpít abba a pillanatba. Szomorú, de hálás vagyok az egészért, ahová ez elvitt” – mesélte hosszan és mélyen a dalról Lotterud.

Anna talán már megtalálta az utat a boldogság felé, de egy valami biztos: innentől továbbra is önmagára akar támaszkodni.

/via Palacsinta/

Borítókép: Jonathan Vivaas Kise