promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA valami rendkívül fura dologra bukkant a Marson, a képet azonnal nyilvánosságra hozták
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már a válasz is meglehet a fura kis dolgora.

Az elmúlt napokban a világsajtó kicsit most a James Webb Űrtávcső elképesztő fotóira fókuszált, hiszen július 12-én az univerzum legtávolabbi pontjairól is láthattunk nagyon jó minőségű képeket, és valószínűleg az elkövetkező években óriási felfedezések előtt áll az emebriség. A NASA másik nagy projektje a marsi akció, amelynek keretében a Perseverance és a Curiosity marsjárók nagyon különleges leleteket gyűjtenek a vörös bolygón.

Időről-időre pedig nagyon furcsa képeket is küldenek haza, amelyeken szinte megfejthetetlennek kinéző tárgyak láthatók, persze az internet népe mindig földi léptékkel közelít ezekhez, így például egy korábbi képen kaput véltek felfedezni, amelyet az összeesküvés-elméletek rajongói már azonnal hozzá is kötöttek egy földönkvíüli civilizációhoz.

Később szakértők megmagyarázták, hogy mi lehet valójában a képen.

A Marson küldetést teljesítő egy rover most különös fotót küldött haza, amelyen valamilyen tésztaszerű dolog látható, mintha valami tekercsből kivett madzag állt volna össze különös formákban a Marson. Már el is indult a találgatás a neten, de a hozzáértők hamar lehűtötték a közönséget, hogy esetleg élet jelei lehetnek a most talált fura képződmények.

A legvalószínűbb, hogy több hasonló találathoz hasonlóan itt is űrszemétről lehet szó, amelyet az emberi tevékenység vitt a vörös bolygóra. A legvalószínűbb az, hogy a Perseverance érkezése során szakadt le a kis képződmény - írja a Futurism.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás