promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapesten is elérhető lesz a DriveNow
Borítókép:  DriveNow offical
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre népszerűbbek az úgynevezett car sharing szolgáltatások, vagyis az autómegosztás. A DriveNow már a harmadik ilyen cég lesz a fővárosban.

Eddig a Mol Limo-val, illetve a Greengo-val találkozhattak az emberek, és április 29-től indul a DriveNow is. A BMW-csoporthoz tartozó DriveNow 2019 február óta, a Daimler AG car2go vállalkozásával egyesülve, Share Now néven, közös vállalkozásként működik.

A közösségi autózás piaca egyre nő a világon. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a cégnek több mint négymillió felhasználója van. 30 nagyvárosban vannak jelen 20 ezer autóval, ezekből 3200 elektromos.

A cég nyolc modellel és 240 járművel indítja a szolgáltatást, köztük 40 elektromos BMW i3-assal. Lesz még MINI Cabrio, 3 és 5 ajtós MINI Cooper, BMW X1, BMW 2-es Active Tourer, valamint a BMW X2 és a BMW 1-es sorozatával is találkozhatunk.

A Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a felhasználók a DriveNow applikáció segítségével bérelhetik ki a gépkocsikat. A magyar piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas – 3, 6, 9 órás – csomagokkal is bérelhetők lesznek az autók.

Már lehet regisztrálni és nem is árt gyorsnak lenni, mert az első 5 ezer felhasználó még ingyenesen teheti ezt meg. Utána a következő hónapban 4990 forint egyszeri regisztrációs díjért, ezt követően pedig egyszeri 9990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Nem szőrösszívűek, ezért már jár 25 bónusz perc is. 

A 3 ajtós MINI-vel egy perc utazás 99, de a BMW i3-assal már 129 forint lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás