promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztóan nyúzottnak néz ki a britek mágusa – Dynamo komoly betegséggel küzd
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírust legyőzte, de egy tini korban előjött betegségével örökre együtt kell élnie.

Nincs jó bőrben a britek jelenleg talán leghíresebb „utcai” illuzionistája, az amúgy is törékeny fizikumú Dynamo. A 39 éves bűvész (Steven Frayne az eredeti neve) arról híres, hogy elképesztő produkcióit általában nem színpadon, hanem hétköznapi környezetben, mindenki szeme láttára adja elő.

Dynamo a napokban London zöldövezeti részén, a Primrose Hillen sétálgatott, mégpedig egyszerű melegítőben, és meglehetősen nyúzott állapotban. Elmondása szerint meg kellett küzdenie a koronavírussal, illetve már jóval korábban a szintén kellemetlen Crohn-betegséget diagnosztizálták nála.

Utóbbi a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásos, hasmenéssel és fájdalommal járó, akár az életet is veszélyeztető betegsége. Jellemző tünetei még a hasi görcsölés, a véres széklet, a fekélyek, a csökkent étvágy, fogyás, de akár tályogok is kialakulhatnak a szervezetben ennek következtében.

Dynamo kereken két évtizede, 2002-ben mutatkozott be a tévében, és azóta már a fél világot sikerült elbűvölnie eszméletlen produkcióival. Sohasem felejtette el megemlíteni, hogy ezen a téren a nagyapja nyújtott neki óriási ösztönzést és segítséget.

A vékonyka mágusnál 17 éves kora körül állapították meg a Crohn-betegséget, és akkor a bélrendszerének egy szakaszát is el kellett távolítani. Az immunrendszere nincs tökéletes állapotban, így nem meglepő, hogy 2020-ban koronavírus-fertőzés miatt egy időre kórházi kezelésre is szorult.

„Az elmúlt hetekben rengeteg időt töltöttem ágyban. Izoláltam magam, és minden előírást betartottam. Lélekben most már sokkal jobban érzem magam. Egy kicsit még krákogok, amiért elnézést kérek”

– írta ki akkor a követőinek, de aztán szerencsésen túlesett a vírusmizérián is. A Crohn-betegségtől azonban nem lehet ilyen könnyen megszabadulni, bár kezelésekkel és megfelelő diétával az is kordában tartható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás