promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik a Samsung tripodja – egy okos hangfal személyében
Borítókép:  arstechnica.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Galaxy Note 9 hivatalos New York-i bemutatója mellett a koreai cég bejelentette első okos hangfalát, a Galaxy Home-ot, amely a szintén Samsung által fejlesztett, Bixby 2.0 intelligens személyi asszisztenssel lesz ellátva.

A Galaxy Home egy, az AKG által fejlesztett egyetlen készülékbe integrált hangfalrendszer, amely beépített mélysugárzóval és hangvezérléssel rendelkezik. A lakásban bárhol elhelyezhető, nyolc vezeték nélküli mikrofon segít majd bennünket, hogy megfelelően kommunikálhassunk a személyi asszisztenssel. Az egyedi, háromlábú dizájnja pedig biztosan megkülönbözteti majd az Amazon Echo és az Apple HomePod készülékeitől.

galaxy home kép2

Pontos specifikációkat még nem közölt a Samsung a hangfalról, és a fejlesztők ígérete szerint, a megjelenés dátumát és a készülék árát is majd csak a novemberi konferenciájukon hozzák nyilvánosságra.

Az viszont már biztos, hogy a szintén Bixby 2.0-val ellátott Galaxy Note 9 augusztus végén piacra kerül, így az új személyi asszisztensről hamarabb kaphatunk pontos képet, és ezáltal valamelyest rálátásunk lehet, hogyan is fog vele működni a Galaxy Home.


Mivel az okos hangfalak egy ideje már jelen vannak a piacon, így nem az a kérdés, hogy a Samsung valami különlegeset alkotna egy ilyen típusú, saját hangfal bevezetésével, hanem az, hogy a Bixby 2.0 személyi asszisztense mennyire lesz versenyképes az Amazon, a Google és az Apple „tudásnavigátoraival”. Ha a Bixby valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor a Galaxy Home-al együtt egy igazán ütőképes párost alkothatnak.

Ugyan a bejelentés csak három napja történt meg a vállalat részéről, a hangfal kissé vicces, vagy ahogy sokan említik, bográcsszerű kinézetével kapcsolatban egyből beindult az internetes mémgyár, és egyre több karikatúra jelenik meg a hangfalról. Valljuk be, nem alaptalanul.
galaxy home kép3
galaxy home kép4

galaxy home kép5

galaxy home kép6

galaxy home kép7
(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás