promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dobogó nélkül zárt Bereznay Dani az F1 Esports futamain
Borítókép:  Pieter STAM DE JONGE / ANP / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két nap alatt újabb három futamot bonyolítottak le az F1 virtuális bajnokságában, melyen a magyar sikerek ezúttal elmaradtak.

Nem Bereznay napjai voltak: szerdán és csütörtökön bonyolították le az F1 Esports Pro Series újabb eseményeit. Az idei szezon negyedik, ötödik és hatodik futama következett, ebből az első napon kettőt, a rákövetkezőn pedig egyet rendeztek meg. A helyszínek sorrendben Zandvoort, Montreal és Spielberg volt, a háromból pedig kettő olyan, amely sajnos a valóságban a koronavírus miatt nem szerepelhetett az idei versenynaptárban, virtuálisan azonban bármi lehetséges.

Magyar szempontból továbbra is érdemes figyelni a sorozatot, hiszen honfitársunk, Bereznay Dániel is ott van a mezőnyben, mégpedig az Alfa Romeo pilótájaként. Dani legutóbb az első három futamból kétszer is a dobogón zárt, így bizakodva várhatta az újabb eseményeket, most azonban másképp alakultak a dolgok. A hollandiai pályán csak a 12. helyet sikerült megszerezni, míg a kanadai futamon már összejött a pontszerzés, ott egy 8. pozíció jött össze. A csütörtök valamivel kedvezőbben alakult, a hetedik helyen zárt. Így, bár nem volt igazán formában, értékes pontokat szerzett.

A pontversenyben jelenleg az ötödik helyen áll, a sorozat felénél.

Ugyanaz a pódium háromszor: bármilyen hihetetlenül hangzik, két nap alatt háromszor ugyanaz lett a dobogó összetétele. Bereznay csapattársa, Jarno Opmeer és a két Red Bullos pilóta, Marcel Kiefer, illetve Frederik Rasmussen zártak az első háromban. Zandvoortban Rasmussen, Montrealban Opmeer, míg Spielbergben Kiefer tudott nyerni, vagyis az élmezőny mondhatni állandó tagjai megosztoztak a győzelmeken.

A pontverseny szempontjából mindez azt jelenti, hogy az Alfa versenyzője áll az élen 123 ponttal, Kiefernek 96, Rasmussennek pedig 89 pontja van.

A folytatás november 18-19-én, a brit, a belga és az olasz helyszínekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás