Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Fradi több mint kétmilliárd forintot keresett már a BL-szerepléssel

A Fradi több mint kétmilliárd forintot keresett már a BL-szerepléssel

Sport & Szabadidő

A Fradi több mint kétmilliárd forintot keresett már a BL-szerepléssel

Sport & Szabadidő

HZS - 2020.09.19. 06:36

A Ferencváros eddig több mint 2 milliárd forintot keresett a BL-szerepléssel, a Molde elleni mérkőzés tétje 5,5 milliárd forint.

Azzal, hogy a Ferencváros hazai pályán 2:1-re legyőzte a Dinamo Zagreb csapatát a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, két dolog bizonyossá vált: egyrészt a magyar együttes biztosan Európa-liga csoportkörös, másrészt egy lépésre került a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájától. (A Ferencváros 25 év után lehet ott újra a BL csoportkörében, ez legutóbb 1995-ben sikerült.)

A Ferencváros nemcsak a koefficiens-pontokat gyűjtögeti a győzelmekkel, de a pénzt is. A Djurgarden, a Celtic és a Dinamo legyőzésével a magyar klub a csakfoci.hu számításai szerint

összesen 6,4 millió eurót, azaz 2,3 milliárd forintot kereset. Ennek az összegnek a jelentős része, 5 millió euró a playoff-körért járt.

A Molde elleni mérkőzésnek anyagi szempontból is nagy jelentősége van. Ha a Fradi legyőzi norvég ellenfelét, s BL-csoportkörbe jut, akkor az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) 15,25 millió eurót, tehát 5,5 milliárd forintot kap. (A BL-ben egy győzelem 2,7 millió, a döntetlen 0,9 millió eurót fizet.)

Amennyiben az Európa-ligában folytatja a Ferencváros, akkor az eddigi 6,4 millió euróhoz még 2,92 millió euró jön az UEFA-tól. (Ebben a sorozazban egy győzelemért 570 ezer, döntetlenért pedig 190 ezer euró jár.)

Borítókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Legolvasottabb hírek