promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Celtic védője miatt leállhat a skót bajnokság, ez a Fradira is hatással lehet
Borítókép:  a zöld-fehér mezben Boli Bolingoli. Forrás: AFP/Jeff Pachoud.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Skót Labdarúgó Szövetség figyelmezette az élvonalbeli klubokat, hogy kész leállítani a bajnokságot abban az esetben, ha a csapatok nem tartják be a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket.

A BBC azt írja, hogy a Celtic Glasgow labdarúgója, Boli Bolingoli úgy gondolta, hogy méltó módon ünnepli meg születésnapját, és elutazik Spanyolországba. Ám a Skócia a Spanyolországból visszatérő embereket kéthetes, kötelező karanténba zárja.

A labdarúgó ezt nem tartotta be, sőt vasárnap már pályára is lépett csapata Kilmarnock elleni mérkőzésén.

Ez nem sokkal azután történt, hogy nyolc Aberdeen-játékos meglátogatott egy szórakozóhelyet, majd közülük ketten megfertőződtek. Humza Yousaf skót igazságügyi miniszter a szerint a futballisták magatartása teljesen elfogadhatatlan, és akár a labdarúgó-bajnokságot is hajlandó felfüggeszteni, ha nem jön meg a játékos esze.

Bár a Celtic-szurkolók nagy része is azon az állásponton van, hogy vonuljon karanténba a csapat és a stáb, vagy legalább is azok, akik érintkezésbe léptek Bolingolival. Az együttes vezetősége azonnal jelezte, hogy a játékos a múlt héten kétszer is negatív tesztet produkált.

Mint arról korábban beszámoltunk, ha a Ferencváros megveri svéd ellenfelét a BL-selejtezőben, akkor a Celtic-Reykjavík győztesével mérkőzik – idegenben. A skótoknak nagyon nem jönne jól a karanténba zárás, hiszen így nem tudnák lejátszani a mérkőzésüket az izlandi ellenfelükkel szemben.

Márpedig az UEFA rendelkezése szerint legkésőbb augusztus 21-ig le kell játszani a mérkőzést. Ha ez valamelyik csapat hibájából nem történik meg, akkor a másik automatikusan továbbjut a következő körbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás