promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen meccs a mesében sincs
Borítókép:  Forrás: Twitter.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egészen szédületes feltámadást láthattunk az Európa-liga harmadik csoportkörében az orosz Zenit csapatától. Az odavágón 4-0-ra kaptak ki a kékek a Dinamo Minszktől, s így komoly továbbjutási esély nélkül léptek pályára csütörtökön. A szentpétervári szurkolók sem gondolták, hogy övéik képesek lesznek csodát tenni, kevesen látogattak ki a vb-re felújított Kresztovszkij Stadionba.

Az oroszok irgalmatlan lendülettel kezdték a meccset, futószalagon alakították ki a helyzeteket, Gorbunov kapusnak percenként kellett védenie. Paredes íves szabadrúgásánál rosszul helyezkedett a hálóőr (1-0). Noboa ugyancsak szabadrúgásból talált be, nem is akármilyen kanyarítás volt az ecuadoritól. A 68. percre már csak két gól volt a hátrány, de Paredes ostoba szabálytalansága miatt tíz emberrel kellett befejeznie a meccset a Zenitnek. Hat percre rá a világbajnokságon cserecsatárból nyerő emberré előlépő, a tornát három góllal záró Dzujba talált be becsúszva, összesítésben már 3-4!

Négy percre rá már egyenlő volt összesítésben: egy beívelésre Dzujba érkezett a tizenhatosnál, eltörte a labdát, ami bepattogott a bal alsóba... 4-0, összesítésben 4-4! A fehérorosz védők mozgása enyhén szólva gyanús volt, semmiféle ellenállást nem tanúsítottak ennél a jelenetnél.

Jöhetett a hosszabbítás, melyben a Minszk támadt fel: a 98. percben Yahaja pofozott a hálóba egy kipattanót, így a Zenitnek megint két gól kellett volna a továbbjutáshoz. Druissi közeli találata még nem volt elég, 12 perce maradt a házigazdának, hogy csodát tegyen. Mak húzott el a bal szélen, a tizenhatoson belül, ellökték, tizenegyeshez jutott a Zenit. Dzujba kíméletlenül a léc alá vágta, a 6-1 már a hazaiak továbbjutását jelentette.

A Minszk kitámadt ezután, Svecov összehozott még egy büntetőt és egy kiállítást. Mak lőtte be, ezzel minden eldőlt, a szlovák légiós egy percre rá, a meccs 123. percében tette fel a pontot az i-re, 8-1-re győzött, összesítésben 8-5-tel jutott tovább a Szentpétervár a sorozat play-off körébe.


Az El elődjének számító UEFA Kupában utoljára a Real Madrid tudott négygólos hátrányból fordítani a Borussia Mönchengladbach ellen: az idegenbeli 1-5 után otthon 4-0-ra győztek, s jutottak idegenben rúgott góllal a legjobb nyolc közé. A döntőben a Videotonnal találkoztak végül, s a fehérvári 3-0-s győzelem után odahaza az 1-0-s vereség is belefért.

A magyar érdekeltségű csapatok vegyesen szerepeltek az El-ben.

Korcsmár Zsolt csapata, a dán Midtjylland az odavágón is győzött (0-2) a walesi TNS ellen, odahaza pedig 3-1-re nyert, simán továbbment. A magyar hátvéd végigjátszotta a mérkőzést. Holman Dávid Slovan Bratislavája hiába nyert otthon 2-1-re, a bécsi Rapid a visszavágón 4-0-ra győzött. A hazaiaknál Szántó Tamás sérült volt, Holman sem játszott.

A Leipzig Gulácsi Péter nélkül verte ki az Universitatea Craiovát, a hazai 3-1 után Romániában az 1-1 is bőven elég volt. A Franciaországból Romániába, a CFR Clujba igazolt Lang Ádám sikerélménnyel gazdagodott, csapata kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel ütötte ki az örmény Alaskertet. Lang nem kapott egyébként szerepet.

Sallai Roland 89 percet töltött a pályán az Apoel Nicosiában, mely kiütötte a Hapoel Beer-Sevát (5-3), s egy lépés választja el a csoportkörtől.

A többi magyar légiós logó orral búcsúzott a nemzetközi porondtól. Eppel Márton hiába lőtt gólt a Kajrat Almatiban, csapata 4-1-es összesítéssel esett ki a cseh Olomuc ellen. Elek Ákos végig játszott a kazahoknál.

Talán emlékeznek még, milyen kínok közepette búcsúztatta a Bajnokok Ligájában a Videoton a luxemburgi Dudelange csapatát, mely a felcsúti meccsen kis híján győzött. A miniállam bajnoka most a Nagy Dominikkal felálló Legia Varsót tréfálta meg: a varsói 2-2-vel a Dudelange ment tovább (ö.: 4-3). Nagy 69 percet kapott a visszavágón.

A Hajduk Split az utolsó pillanatig továbbjutásra állt Bukarestben az FCSB ellen, de a 93. percben gólt lőttek a hazaiak, így 2-1-gyel ők kerültek a play-offba. Futács Márkó nem volt a keretben, Gyurcsó Ádám a 65. perctől volt pályán.

Bogdán Ádám visszatért a skót Hibernians kapujába a Molde elleni visszavágóra, csípősérülése miatt kellett pihennie az elmúlt napokban. Nem hozott szerencsét csapatának, a 3-0-s győzelem a volt manchesteri csilag, Ole Gunnar Solskjaer edzette norvégok továbbjutását jelentette.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás