promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme a melltartó evolúciója: két zsebkendőből és egy szalagból a világ legszexibb ruhadarabja lett 107 év alatt – galéria
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mary Phelps Jacob ma 107 éve szabadalmaztatta az első modern melltartót, ami rengeteget változott az évtizedek alatt.

Igaz, hogy „melltartók” már évszázadok óta léteznek, de a ma ismert két kosaras, pántos változatot csupán 107 éve szabadalmaztatta egy Mary Phelps Jacob nevű nő, aki 19 esztendős korában éppen egy csillogó bálra készült, de nagyon bosszantotta, hogy az alsóneműje miatt nem tűnt elég karcsúnak – akkor támadt egy zseniális ötlete.

Mary Phelps Jacob ráparancsolt a cselédjére, hogy azonnal hozzon neki két zsebkendőt és rózsaszín szalagot, majd egy kis varrás után megszületett a brassiere, vagyis a melltartó, amit a fiatal lány már az esti bálon felvett, és annyira imádta, hogy utána a barátnőinek is csinált belőle – 1914. november 3-án pedig hivatalosan is szabadalmaztatta a ruhaneműt, a többi pedig már történelem.

Ha érdekel, hogyan fejlődött az évtizedek alatt a melltartó, akkor mindenképp nézd meg ezt az enyhén 18+-os galériát, amibe többek között Palvin Barbara és Britney Spears képeit is belecsempésztük, hogy mindenki lássa, milyen szexi ruhadarabról is van szó:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás