promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totális döbbenet: Vilmos herceg nevet változtat, már tudjuk, hogy fogják hívni, ha eljön az idő
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A brit királyi családban ez hagyomány, csupán számunkra lehet furcsa.

Egészen furca lehet számunkra, hogy időnként nevet változtatnak a brit királyi család tagjai, ám mindez egyáltalán nem meglepő, ha megtudjátok a névváltoztatások okait. Sőt, még a testvéreknek, Vilmosnak és Harrynek sem egyforma a neve, de ez a mindennapokban nem kerül fókuszba, ugyanis általában a keresztneveiken emlegetjük csak őket, csupán a keresztneveiket halljuk a hírekben.

Mégis mi volt a helyzet a múltban, és mi a helyzet a jelenben?

Harry és Vilmos még, amikor gyerekek voltak, majd jóval utána is nagyon sokáig a Wales családnevet használták, hiszen édesapjuk, Károly Wales hercege. Vilmos az esküvője után a Cambridge nevet kapta, mivel ő lett az esküvő után Cambridge hercege. 2018-ban Harry Meghan Markle-lel történt házassága után Sussex vezetéknevet kapta, hiszen Sussex hercege lett. Meghan Markle-t és Harry hercegre gyakran hivatkoznak úgy is a médiában, hogy a sussexiek.

Amikor pedig II. Erzsébet lemond a trónról, vagy éppen Károly követi majd őt Nagy-Britannia élén, akkor Vilmosból apja után Wales hercege lesz, mivel ő lesz a trónörökös Károly trónra kerülésével. A The Sun amúgy úgy tudja, hogy Károly herceget egy éven belül be fogják iktatni II. Erzsébet mellé valamiféle régensi címmel.

És hogy milyen titkokat rejt még a brit királyi család?

(via Marie Claire)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás