promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Duzzad a Disney-botrány: megmutatták az élőszereplős Hófehérkét, mindenki kiakadt
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jövőre érkezik a Hófehérke és a hét törpe élőszereplős változata a Disney-től, de az emberek már most bojkottálják a filmet a főszereplő miatt.

Az oroszlánkirály, Szépség és a szörnyeteg és az Aladdin mindent elsöprő sikerén felbuzdulva a Disney tovább folytatja a klasszikus mesék élőszereplős adaptációinak elkészítését, a következő „áldozat” pedig nem más, mint az 1937-es Hófehérke és a hét törpe, amit A csodálatos Pókember 1-2 rendezője, Marc Webb fog elhozni nekünk valamikor 2023-ban – ráadásul a Wonder Woman sztárja, Gal Gadot lesz benne a gonosz királynő.

Már a film Hófehérkéjét is megtalálták a Steven Spielberg-féle West Side Story főszereplőjének, Rachel Zeglernek a személyében, de az emberek nagyon kiakadtak ezen, hiszen míg a klasszikus mese szerint a karakternek olyan fehér a bőre, mint a hó, addig a színésznőre nem igazán illik ez a leírás – vagyis egyes szerint a bőrszíne miatt nem illik hozzá a figura, ezért sokan máris bojkottálták az alkotást.

Ez a sokak által rasszistának titulált hozzáállás rengeteg felháborodást szült, de bőven akadtak olyanok is, akik szerint nem erről van szó, csupán a stúdiónak és a készítőknek tiszteletben kéne tartaniuk az eredeti művet, amiben lényeges volt a karakter kinézete. A visszajelzések alapján voltak, akik leginkább azért lettek ennyire dühösek, mert már az is sok volt számukra, hogy A kis hableány főszereplője színesbőrű lesz.

A minap megérkeztek az első forgatási fotók Rachel Zeglerről, aki Hófehérke ikonikus ruhájában látható a felvételeken – az eddigi reakciók pedig enyhén szólva nem voltak éppenséggel pozitívak, hiszen sokan egyenesen felháborítónak és nevetségesnek titulálták a színésznő kinézetét, így tovább duzzadt a botrány:

Majd a végeredményt látva biztos, hogy sokan megenyhülnek, és talán még a Trónok harca sztárja, Peter Dinklage is elégedett lesz, miután pár hónapja ő is kinyilvánította a nemtetszését a filmmel kapcsolatban, csak más miatt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás