promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó fotó terjed II. Erzsébetről, totál félelmetes az, amit ábrázol
Borítókép:  Profimedia - Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő, hogy ezzel van tele az internet.

Egy olyan történet került fel az internetre a brit királyi családhoz, és főleg II. Erzsébethez kapcsolódóan, amelyben most nem szerepel Meghan Markle és Harry herceg, a sztori pedig elképesztően fura. A legfurább pedig az, hogy rengetegen elhitték, és osztották meg szerte az interneten, hogy ilyen megtörténhet.

2022 áprilisában ugyanis felkerült egy kép, amelyen az látszódik, hogy II. Erzsébet lovaggá üt egy macskát, aki rubennek hívnak.

Rubennek pedig még háttérsztorija is van, még azt is tudjuk, hogy Exeterből származik. És Rubn tényleg létezik is, gazdái imádják, hiszen egy csínytalan kis jószág, még Facebook-oldala is van, ahová rendszeresen posztolnak róla képeket, Ruben komoly rajongótáborral is rendelkezik.

Egy átszerkesztett fotó most nagyon jól sikerült, és rakétagyorsasággal terjedt az interneten a fotó. Ezért több oldal is jobbnak látta, ha az aggasztó jelenségre reflektál, és leírják, hogy csupán egy nagyon jól sikerült, átszerkesztett fotóról van szó.

Később kiderült, és ezt a világ legnagyobb álhírcáfoló oldala, a Snopes is megírta, hogy a kép egy 2019-es tényleges lovaggáütési ceremónián készült ugyan, de akkor ezen a helyen éppen egy angol színészt, nevezetesen Simon Russell Beale-t ütötte lovaggá II. Erzsébet.

A felvétel hitelességét később több helyen is cáfolták, a televízióban is foglalkoztak az üggyel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás