promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflix 10 év után váratlan hírt közölt, ennek súlyos következményei lesznek
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy évtized után jöttek újra ilyen hírek.

A Netflix a világ egyik legnépszerűbb streamingszolgáltatója, amely az elmúlt években elképesztő mennyiségű saját gyártású sorozattal és filmmel lepte meg a közönségét, előfizetőit. Sokáig meredeken ívelt felfelé a Netflix előfizetőinek száma, ám most arról adtak ki közleményt, hogy csökkent az előfizetőinek száma. Mindezt a 2022-es első negyedéves jelentés magyarázatában közölték.

Tíz év után ez az első ilyen bejelentés. A streamingóriásnak 200 ezerrel kevesebb előfizetője van most, mint 2021 végén. Az új beszámoló szerint 221 millió előfizetőjük van jelenleg, ám az elkövetkező időkben még nagyobb lemorzsolódásra számítanak majd a Netflixnél.

Azt is közölték, hoyg az orosz-ukrán háború miatt felfüggesztett oroszországi jelenlétük miatt 700 ezer felhasználót vesztettek. Mint most kiderült, a következő negyedévben nem kevesebb, mint 2 millió előfizetőjük elvesztésével számolnak a vállalatnál, annak ellenére, hogy nemsokára érkezik a Stranger Things negyedik évadja, amely az év egyik legnagyobb dobásának ígérkezik.

A verseny egyre fokozódik, a Disney+ és az HBO Max is is folyamatosan elszívhat előfizetőket tőlük a következő időszakban is.

A vállalat amúgy már gondolkodik egy olyan előfizetői csomagon, amely ugyan olcsóbb, de tartalmazna már reklámokat épp ezért cserébe. Közben a minőségre is kitértek a Netflix-nél, Ted Sarandos, a vállalat társvezére például arról beszélt egy hozzászólásában, hogy olyan filmeket, sorozatokat és játékokat kell gyártaniuk, amelyeket szeretnek az előfizetők.

Az új számok láttán tehát hosszú távon a Netflix még jobban koncentrálhat majd a filmek és sorozatok minőségére és tartalmára is, egyre jobban figyelve a közönség elvárásaira is.

És még milyen nagy dobások jönnek 2022-ben?

(Forbes)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás